sally hawkins ve david thewlis’i bir araya getiren eternal beauty’den yeni fragman

sally hawkins ve david thewlis’i bir araya getiren eternal beauty’den yeni fragman


sıradışı bir romantik komedi


Romantik komedi filmlerinin formulü az çok bellidir. Esas karakter, tatlı, sevimli fakat aşk konusunda şanssızdır. Hoş biriyle tanışır, birbirlerine aşık olurlar. Başlarına kötü olaylar gelir, ayrılmak zorunda kalırlar. Filmin sonunda ise bütün engelleri aşarak birlikte olurlar. Eternal Beauty, bir romantik komedi filmi, fakat formulü biraz farklı.

Dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl Londra Film Festivali‘nde yapan ve seyircilerden yıldızlı pekiyi alan Eternal Beauty, Jane ve Mike’ın hikayelerine odaklanıyor. Hayatta mutlu anlar olmadığını, yalnızca aşırı depresif olunmayan zamanlar olduğunu düşünen ikilinin hikayesi ise şöyle: Jane, akıl hastalığı ile mücadele eden bir kadındır. Büyük bir kriz geçiren Jane, gerçek ve hayal arasında git-gel yaşamaktadır. Buhran dönemlerinde, onunla benzer özelliklere sahip Mike ile tanışır. Popülaritesini yitirmiş bir müzisyen olan Mike ile romantik bir ilişkiye başladığında hem Jane’in hem Mike’ın hayatı bambaşka bir hal alır.

Just Jim’in ardından Craig Roberts’ın 2. yönetmenlik deneyimi olan Eternal Beauty’nin oyuncu kadrosunda Sally Hawkins ve David Thewlis’in yanı sıra Alice Lowe, Billie Piper ve Penelope Wilton gibi isimler var. Filmin fragmanını buraya bırakıyoruz: