yeni the crown sezonunun başlangıç tarihi mini bir fragman ile duyuruldu

yeni the crown sezonunun başlangıç tarihi mini bir fragman ile duyuruldu


15 kasım


5. sezonu için 2021’i pas geçip 2022’de ekranlara gelecek The Crown, bu uzun aradan önce yayınlanacak sezonunun tarihini minik bir fragmanla duyurdu.

Kraliçe II. Elizabeth’in tahttaki yıllarına ve Britanya monarşisini ayakta tutmak için yaptıklarına ve yaşadıklarını anlatan Netflix dizisi The Crown‘ın 3. sezonu, geçtiğimiz yılın sonunda ekranlara gelmişti. Dizinin 3. sezonunda The Favourite‘taki etkileyici performansıyla Oscar kazanan Olivia Colman, Claire Foy’un yerine geçip Kraliçe II. Elizabeth olarak izleyici karşısına çıkmış ve dizideki performansıyla Altın Küre ödülünün de sahibi olmuştu.

Dizinin Olivia Colman’lı 4. sezonu için çok da beklememiz gerekmeyecek. The X-Files dizisiyle tanınan, son olarak Sex Education’da izleyicilerin karşısına çıkan Gillian Anderson, The Crown’ın 4. sezonunda Demir Lady lakaplı eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher‘ı canlandırıyor. Grantchester dizisindeki rolüyle oyunculuğa yeni adım atan Emma Corrin ise Prenses Diana’ya hayat veriyor. Bunların hepsini ise 15 Kasım’da Netflix’te izleyebileceğiz.

Her sezon dizinin zaman akışına göre oyuncu kadrosunda güncellemeye giden The Crown, son olarak Vera Drake filmiyle Oscar’a aday olan ve Harry Potter and the Order of the Phoenix, Shakespeare in Love, Pride gibi filmleriyle hatırladığımız tecrübeli isim Imelda Staunton‘ın 5. sezonda Olivia Colman’dan rolü devraldığı açıklanmıştı. Dizinin son iki sezonunda Elizabeth’e kimin hayat vereceğini öğrendikten sonra akıllarda kalan tek soru Prenses Diana olarak kimi izleyeceğimizdi. Bu hafta başında paylaşılan haberlere göre de malum rolde izleyeceğimiz isim Elizabeth Debicki’yi izleyeceğiz.

Başarılı tarih anlatısı ve sinematografisiyle tarih temalı diziler içinde dikkat çeken bir yapım olan The Crown’ın sezon tanıtım videosu hemen aşağıda.