armie hammer ve lily james’i buluşturan rebecca’dan fragman

armie hammer ve lily james’i buluşturan rebecca’dan fragman


bir hitchcock uyarlaması...


Call Me By Your Name’deki Oliver rolüyle Hollywood’un popülerlik sıralamasında basamakları beşer onar tırmanan ismi Armie Hammer ve Baby Driver’da Deborah rolüyle şöhretini üçe beşe katlayan Lily James’in başrollerini paylaştığı Netflix yapımı Rebecca’dan ilk fragman paylaşıldı.

İngiliz yönetmen Ben Wheatley’yi genelde kara mizaha yakın Free Fire ve distopik High-Rise gibi yapımlarından hatırlıyoruz. Bu sefer yönünü bir klasiğe çeviren Wheatley, Alfred Hitchcock’un İngiliz yazar Daphne du Maurier’nin 1938 tarihli romanı Rebecca’dan beyaz perdeye uyarladığı aynı isimli filmi 2020’ye uyarladı.

Hitchcock sinemasının temel ögesi olan psikolojik gerilim üzerine kurulu başarılı bir yapım olan Rebecca, bir yıl önce dul kalmış yakışıklı bir erkekle evlenen Fontaine’in, kocasının eski eşi Rebecca’nın gölgesi altında kalmasının hikayesini anlatıyor. Filmde Kristin Scott Thomas, ölen Rebecca’nın anısını her daim canlı tutan evin kahyası Mrs. Danvers karakterine hayat veriyor.

1941 yılındaki Oscar ödüllerinde En İyi Film ve En İyi Görüntü Yönetimi heykelciklerini evine götürüp, 13 kategorinin 11’inde de aday olan Rebecca, Netflix’in bu yılki başarılı iç yapımlarından biri olmaya aday.

21 Ekim’de izlemeye açılacak filmin ilk fragmanı hemen burada.