bong joon-ho’nun memories of murder’ı “remastered” versiyonuyla bir kez daha vizyona girecek

bong joon-ho’nun memories of murder’ı “remastered” versiyonuyla bir kez daha vizyona girecek


türkiye'ye de gelir mi


Bong Joon-ho, Parasite’la geçen seneki ödül törenlerini domine etmiş ve sinema sevdalıları tarafından zaten var olan ününün sınırlarını genişletip ana akımın da dikkatini üzerinde toplamıştı. Güney Koreli yönetmenin filmlerinin dağıtımını üstlenen şirket NEON, bu ilgiyi değerlendirmekten çekinmemiş ve yönetmenin klasik kabul edilen eski filmlerinden birini günümüz kalitesine yükseltip tekrardan vizyona sokmaya karar vermiş.

2003 çıkışlı Memories of Murder birçok kişi tarafından yönetmenin en başarılı işi kabul ediliyor. Güney Kore’nin ilk seri katilini işleyen gerilim, gerçek bir hikayeye de dayanıyor. Bu yapımda Parasite’tan tanıdık bir yüz olan Song Kang-ho başrolde yer alıyor. Filmin güncellenmiş versiyonundan yeni bir fragman yayınlayan NEON, aynı zamanda yurt dışında belirli salonlarda filmi göstermeyi de düşünüyor.

Criterion Collection’ın da bu senenin ilerleyen zamanlarında özel bir disk versiyonunu satışa çıkarmayı düşündüğü filme Türkiye’den herhangi bir şekilde erişebilme ihtimali şu anlık belirsiz. Ekim’in 19 ve 20’sinde iki günlük özel bir gösterimi olacak Memories of Murder’ın fragmanını hemen aşağıda izleyebilirsiniz.