david fincher’ın yeni filmi mank’ten ilk görseller

david fincher’ın yeni filmi mank’ten ilk görseller


sinemanın dönüm noktası


Yaklaşık bir yıldır haber alamadığımız ve David Fincher’ın beş yıl aradan sonraki ilk uzun metraj projesi olacak Mank’ten paylaşılan ilk fotoğraflarla filme dair fikir edinme şansı yakaladık.

Son şaheseri Gone Girl’den sonra film çekimlerine ara veren ve Netflix’le yaptığı anlaşma neticesinde Mindhunter, House of Cards, Love, Death & Robots gibi kalitesini belli ettiği yapımlarda birkaç bölüm yönetmenlik ve yapımcılık yapan David Fincher, çekimlerine 2019 Kasım ayında başlanan siyah beyaz filmi Mank için daha önce Gary Oldman ile anlaştığını duyurmuştu. Gary Oldman’ın yanına Amanda Seyfried, Lily Collins, Tuppence Middleton, Tom Burke ve Tom Pelphrey gibi isimleri dahil eden Fincher, kadronun şekillenmesiyle de filmin çekim aşamasına geçmişti.

Senaryosunu David Fincher’ın babası Jack Fincher’ın 2003 yılında ölmeden önce kaleme aldığı Mank, sinema tarihinin dönüm noktası kabul edilen Citizen Kane filminin çalkantılı senaryo yazım sürecine ve filmin unutulmaz senaristi Herman Mankiewicz’in hayatına odaklanıyor. David Fincher’ın sinema sanatına saygı duruşu niteliğinde bir projesi olacak gibi gözüken Mank’in soundtrack’i ise yine usta yönetmenin Oscar ödüllü kankileri Trent Reznor ve Atticus Ross emanet olacak.

Citizen Kane’in beyaz perdede ilk kez yayınlanışının üzerinden 79 yıl geçişini kutlamak amacıyla filmden ilk kareleri paylaşan Netflix’in paylaştığı fotoğraflar hemen aşağıda. 2021 Oscar ödüllerinin iddialı yapımlarından biri olacak Mank’i sabırsızlıkla bekliyoruz.