dinleyelim dinletelim: kit sebastian

dinleyelim dinletelim: kit sebastian


hatta izleyelim


Kit Martin ve Merve Erdem tarafından 2018 yılında kurulan Kit Sebastian, dinlediğiniz ilk anda hem tanıdık hem de bir o kadar tanıdık olmayan evrensel bir müzik projesi. Evrensel diyoruz çünkü grup, şarkıları ve görsel dili ile dünyanın farklı köşelerinden farklı tarzları bir arada harmanlamayı son derece başarılı bir şekilde başarıyor.

İlk ve tek albümleri Mantra Moderne ile Anadolu Rock’tan Brezilya’nın Tropicalia’sını, 60ların Fransız popundan Amerikan cazı gibi farklı kulvarları Eminönü gibi birleştiren Kit Sebastian; dinleyenleri Khruangbin, Portishead, Arthur Verocai, Vanishing Twin, Caetano Veloso, Tom Zé, Os Mutantes gibi gruplar arasında yolculuğa çıkmış hissetmesine sebep olabilir.

Hemen hemen her şarkıda karşımıza çıkan psychedelic atmosferin yer yer zurna yer yer oryantal sesler ile kesilmesinin verdiği mutlulukla severek dinlediğimiz grup, aynı zamanda kendilerini sürekli güncel tutacak kadar da üretken.

Geçtiğimiz yaz birlikte turneye de çıktıkları Altın Gün’ün başarıyla taşıdığı Türk müziğini Avrupalılara göbek attırarak beğendirme ekolüne yakın ama onları onların numaralarıyla vuran bir mantıkla sanatını icra eden ikili, geçtiğimiz yıl yayınladığı ilk albümüyle Rough Trade’in de dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Bütün enstrümanları Kit Martin’in kaydettiği ve kayıtları sadece 12 saatlik bir zaman diliminde kaydedilen Mantra Moderne için hazırladığı videolarla da Fransız Yeni Dalga Sineması’nın izinden gidiyor. Bol Bol Jean-Luc Godard vari imgelerle süslenen videoların şarkılara eşlik ettiği Kit Sebastian ismini yakın zamanda bol bol duyacağımıza ve Türkiye sınırları içinde izleyeceğimize de inanıyoruz.

İkilinin ilk albümü Mantra Moderne albümünün yakın zamanda yayınlanan “Deluxe Edition” versiyonuna ve albümün hikayesini anlatan mini videoya hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz. Grup hakkında en güncel e son dakika bilgilerine ulaşmak için BURAYA ve BURAYA bakabilirsiniz.