francis ford coppola, the godfather 3’ü yeniden kurgulanmış versiyonunu yayınlayacak

francis ford coppola, the godfather 3’ü yeniden kurgulanmış versiyonunu yayınlayacak


the death of michael corleone


Kült film denince akla gelen 3-5 yapımdan birisi olan Godfather serisinin son halkası The Godfather: Part 3, yönetmen Francis Ford Coppola’nın kendi kurgusuyla 30 yıl sonra bir kez daha yayınlanacak.

Geçtiğimiz yıl Francis Ford CoppolaThe Godfather’ın 50. yılına özel hazırlanan yeni basımın önsözünü kaleme almış ve romanın beyaz perde uyarlamasıyla ilgili merak edilenleri kendi ağzından aktarmıştı. Üçüncü filmin adı konusunda Mario Puzo ile aynı fikirde olduklarını ama ikisinin yapım şirketini bu konuda ikna edemediklerini, serinin üçüncü filminin isminin The Godfather: Part III değil, The Death of Michael Corleone olmasını istediklerini açıklamıştı. Ayrıca son filmi üçlemenin parçası olarak değil, ilk iki filme bir tür kapanış ya da sonsöz olarak düşündüklerini de açıklamıştı.

Bu malum yeni kurgu, Mario Puzo’nun yönetmen Coppola ile birlikte serinin son filmi için serinin ilk gününden beri tasarladığı hikayeye sadık kalacak ve Aralık ayında korona müsade ettiğince sınırlı kopyayla ABD’de vizyona girecek. Daha sonra dijital ortamlarda izleyiciyle buluşacak film, ayrıca DVD ve blu-ray sürümüyle de evlerimize konuk olacak.

Filmin 30. yılını bu şekilde kutlamaya karar veren Coppola, konuyla ilgili “Serinin sonunun bu versiyonu için yeni bir başlangıç ​​ve bitiş yarattım ve bazı sahneleri, çekimleri ve müzikleri yeniden düzenledim. Yaptığım değişiklikleri düşününce benim için bu, The Godfather ve The Godfather: Part II’dan daha uygun bir sonuç oldu ve Jim Gianopulos’a ve Paramount’a, onu tekrar yapmama izin verdikleri için teşekkürlerimi sunarım.” açıklamasını yaptı.

Filmin bildiğimiz sonundan farklı bir şekilde mi biteceği ya da kullanılmayan, montajda atılan sahneleri filmde görecek miyiz çok yakında öğrenceğiz. Al Pacino, Diane Keaton, Andy Garcia, Sofia Coppola, Joe Mantegna gibi başarılı isimleri oyuncu kadrosunda barındıran filmin yeni kurgulanmış hali çok da uzakta değil. Bekleyip görelim.