haruki murakami’nin kısa öykülerinden uyarlanan blind willow, sleeping woman’dan ilk fragman

haruki murakami’nin kısa öykülerinden uyarlanan blind willow, sleeping woman’dan ilk fragman


daha var


Ürettiği eserlerle televizyon ve sinema dünyasını bol bol besleyen isimlerden biri olmasına rağmen bugüne kadar hiç animasyon dünyasıyla yolu kesişmeyen Haruki Murakami’nin altı kısa öyküsünden uyarlanan animasyon film Blind Willow, Sleeping Woman – Saules Aveugles, Femme Endormie’den bir fragman paylaşıldı.

Fransa’da dijital animasyonun gelişmesine öncülük eden Peter Foldes’nin oğlu ve animasyon sanatçısı Pierre Foldes‘in ilk uzun metraj filmi olan Blind Willow, Sleeping Woman; Foldes’nin Murakami’nin kendisine sunduğu kısa hikayelerden seçtiği altı öykünün bir araya getirilmesinden oluşuyor.

İlk olarak bu altı hikayeyi ayrı ayrı anlatacak bir antoloji filmi çekmeyi planlayan Foldes, daha sonra bu kararından vazgeçip hikayelerdeki karakterleri aynı kişilerin farklı zamanlardaki farklı halleri olarak yorumlamaya karar veriyor. Bu kararın ardından ise kayıp bir kedi ile konuşan devasa bir kurbağanın, Tokyo’yu depremden kurtarmak için bir banka çalışanı, onun mutsuz karısı ve şizofren bir muhasebeciye yardım etmesini anlatan bir film ortaya çıkıyor.

Yıllardır hazırlık aşamasında olan filmin 2022’nin ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. Vizyon tarihi ve detayları hakkında konuşmanın erken olduğu filmin ilk fragmanı hemen aşağıda.