hbo’dan, bee gees belgeseli geliyor

hbo’dan, bee gees belgeseli geliyor


how can you mend a broken heart


Müzikal açıdan 70’li yılları şekillendiren bir avuç müzik grubundan biri olan ve imza attıkları sayısız hit şarkıyla yabancı karışık CD’lerinin vazgeçilmez isimlerinden olan Bee Gees’in kariyerine odaklanacak bir belgesel, HBO tarafından hayata geçiriliyor. Hatta geçirildi de bitti desek yeridir.

Barry, Maurice and Robin Gibb’in listeleri yakıp kavurduğu ve “Disco Sucks” akımına kadar dünyanın en meşhur isimleri olan Gibb kardeşlerin hayatını, müzikal yolculuğunu ve vefatlarını anlatacak belgeselin yönetmen koltuğunda Hollywood’un efsane yapımcılarından Frank Marshall yer alıyor. The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart ismini taşıyacak belgesel, yaklaşık 15 yıldır yönetmen koltuğuna oturmayan Marshall’ı bu göreve geri getirmeyi başarmış.

Steven Spielberg’ün kült filmlerinin arkasındaki yapımcı olan ve modern dönemde de Bourne ve Jurassic Park serisinin arkasındaki isim olan Marshall, en sevdiği sanatçıları olması sebebiyle balıklama daldığı proje için “Pek çok insan gibi, Bee Gees’in müziğini tüm hayatım boyunca sevdim. Ancak esrarengiz yaratıcı içgüdülerini, müziğin hazinesini, mizahlarını ve sadakatlerini keşfetmek iki yıllık harika bir yolculuktu. HBO ile birlikte olmaktan çok mutlu ve gururluyum. Bu projede çalışmak benim için bir onur. ” diyerek gruba ve ortaya çıkardığı işe derin duygularını göstermiş oldu.

Tam tarihi paylaşılmasada bu yılın sonuna doğru HBO Max’te yerini almadan HBO’da genel bir gösterim yapacak. Hikayesini merak ettiğimiz gruplardan biri olan Bee Gees’i hem de onların en büyük hayranlarından biri tarafından hazırlanan bir filmde izlemek kulağa gayet eğlenceli geliyor.