james cameron, avatar 2’nun çekimlerinin tamamlandığını açıkladı

james cameron, avatar 2’nun çekimlerinin tamamlandığını açıkladı


hatta 3 bile bitmiş diyorlar...


Son olarak Mayıs ayında set ortamından paylaşılan bir görselle “Bu sefer geliyor galiba” dediğimiz mavi Avatar’ın devam filminin bittiği bizzat serinin yaratıcısı ve filmin yönetmeni James Cameron tarafından paylaşıldı.

Yakın dönemin sinema tarihine sadece gişe rekorlarıyla değil, teknolojik yeniliklerin öncüsü olarak da damga vuran ve 3D filmlerin avangartı sayılabilecek Avatar serisinin devam filminin akıbetini bir süredir merak ediyorduk. Korona yüzünden çekimleri ertelenen yapımlardan biri olan olan Avatar için çekimlerin fiziksel olarak devam edemediği dönemde James Cameron ve yapımcı Jon Landau, California’da dijital görsel efekt şirketi Weta Digital ile filmin görsel efektleri üzerinde çalışmıştı.

Mayıs ayında Yeni Zelanda Film Komisyonu’nun çekimlere izin vermesinin ardından çabucak filmi paketleyen Cameron, “COVID, herkesi olduğu gibi bizi de etkiledi. Prodüksiyonda dört buçuk ay kaybettik. Bunun sonucunda filmi Aralık 2022’de gösterilecek şekilde ertelemek zorunda kaldık. Bu, filmi bitirmek için daha bir yılım var anlamına gelmiyor çünkü Avatar 2’yi teslim ettiğimiz gün Avatar 3’ü bitirmek için çalışmaya başladık. Şu an Yeni Zelanda’da çekim yapıyorum. Geriye kalan live-action sahnelerini çekiyoruz. Gitmek için yaklaşık yüzde 10’luk bir kısım kaldı. Avatar 2’yu yüzde 100 bitirdik ve Avatar 3’ün de yüzde 95’ini tamamladık.” diyerek mutlu haberi serinin hayranlarına verdi.

Yönetmen ve senaryo koltuğunda James Cameron’ın oturduğu yapımın oyuncu kadrosunda Zoe SaldanaKate WinsletVin DieselDavid Thewlis ve Sam Worthington gibi tanıdık isimlerin yer aldığı film için daha önümüzde uzun bir yol var.