john frusciante’nin kedisine ithaf ettiği yeni albümü maya’dan ilk tekli

john frusciante’nin kedisine ithaf ettiği yeni albümü maya’dan ilk tekli


amethblowl


Bir süredir Trickfinger ismi altında üretimlerine devam eden John Frusciante, 8 yılaradan sonra ilk kez kendi ismiyle yeni bir albüm yayınlamaya hazırlanıyor.

Son olarak 2012’de PBX Funicular Intaglio Zone isimli bir albüm yayınlayan ve ondan sonra Trickfinger personasına bürünen Frusciante’nin, 23 Ekim’de yayınlanacak ve geçtiğimiz aylarda vefat eden kedisi Maya’ya adadığı albüm enstrümental elektronik bir albüm olacak.

Albümle ilgili de konuşan Frusciante, “Maya son 15 yıldır yaptığım müzik yaptığım her an yanımdaydı, bu yüzden albüme onun adını vermek istedim. Müziği seviyordu ve böylesine kişisel bir unvana sahip olduğundan, bu albümü Trickfinger ismiyle değil de kendi ismim altında yayınlamanın onun anısına daha doğru olduğunu düşündüm.” açıklamasını yaptı.

Çağımızın en yaratıcı gitaristlerinden biri olsa da son yıllarda farklı isimler ve projelerde karşımıza çıkan Frusciante’nin 2009’da ayrıldığı RHCP’ye geri dönüşüyle ortaya çıkacak işleri merakla bekliyoruz. O günler gelene kadar yeni albüm Maya’nın ilk teklisi Amethblowl’u aşağıdan dinleyebilirsiniz.

Maya:

01 Brand E
02 Usbrup Pensul
03 Flying
04 Pleasure Explanation
05 Blind Aim
06 Reach Out
07 Amethblowl
08 Zillion
09 Anja Motherless