joker’in 80. yaşını kutlayan 35 dakikalık belgesel full hd yayında

joker’in 80. yaşını kutlayan 35 dakikalık belgesel full hd yayında


doğum günün kutlu olsun


Son yıllarda sinema dünyasına en çok konuşulan filmlerden ve karakterlerden biri olan ama geçmişi tahmin edildiğinden de eskiye uzanan Joker karakteri, 2020 ile 80. yaşını kutluyor. (Tam da Joker’in seveceği türden bir yıl olması tesadüfü…)

Bill Finger, Bob Kane ve Jerry Robinson üçlüsünün 80. yıl önce yarattığı bu karakterin doğum gününü kutlamak için DC Comics tarafından mini bir belgesel hazırlandı. Karakterin geçmişine ve hikayesini derinlemesin bir şekilde öğrenme fırsatı yakaladığımız Joker: Put on a Happy Face, Joker’ın 1940’taki “doğumundan” bu yana geçen yıllar içindeki gelişimini takip ederek çizgi romanlarda, animasyon dizilerinde, televizyonda ve beyaz perdede ününü nasıl kazandığını anlatıyor.

Başta Joaquin Phoenix, Jack Nicholson, Heath Ledger, Mark Hamill ve Jared Leto gibi bu karakteri beyaz perdede canlandıran isimlerin yanında; Christian Bale, Stan Lee, Todd Phillips, Andrea Romano, Margot Robbie, Frank Miller gibi Joker ile yolu bir şekilde kesişen farklı isimleri de gördüğümüz 35 dakikalık belgeselin seslendirmesini ise Batman animasyonlarında Bruce Wayne’i seslendiren Kevin Conroy üstleniyor.

YouTube’da hali hazırda yer alan belgeseli hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.