joni mitchell’ın archives projesinden ilk tekli house of the rising sun yayında

joni mitchell’ın archives projesinden ilk tekli house of the rising sun yayında


tamamı 30 ekim'de


Joni Mitchell erken dönem işlerinden ve yayınlanmamış parçalarından oluşan arşivini hayranlarına açmaya hazırlanıyor. Son uzunçalarını 2007 yılında çıkartan sanatçı, o zamandan beri ilerleyen yaşı sebebiyle ortalıkta pek gözükmüyordu. Şimdi ise Mitchell, bir arşiv kayıtlarından oluşan bir albüm haberi ve albümün ilk teklisiyle karşımızda.

Joni Mitchell Archives isimli proje, Vol. 1: The Early Years (1963 – 1967) ile 30 Ekim’de açılışını yapacak. 5 CD ve plaktan oluşacak koleksiyon, sanatçının bilinen en erken kaydı olan CFQC AM radyo performansını da barındıracak. Free Darling, Mr. Junk ve Chelsea Morning gibi ev demolarının yanında Neil Young cover’ı Sugar Mountain da yer alacak. Koleksiyonun kapanışını ise Canterbury House canlı performansı yapacak. Arşivden yayınlanan ilk parça ise Animals’dan House of the Rising Sun.

Şu an 76 yaşında olan Mitchell, bu erken dönem kayıtlarını dinlediğinde hep kendisinden uzakta tutmaya çalıştığı folk şarkıcısı etiketiyle biraz daha barışık hale geldiğini belirtti. Bu parçaları dinlediğinde bunun kötü bir şey olmadığını fark ettiğini belirten Mitchell, bir bakıma başlangıcıyla barıştığını da ekledi. Arşivden tekli olarak gelen ve sanatçının 19 yaşında kaydettiği House of the Rising Sun cover’ını hemen aşağıda dinleyebilirsiniz.