mariah carey, 90’lı yıllarda grunge albümü kaydetmiş

mariah carey, 90’lı yıllarda grunge albümü kaydetmiş


sal da dinleyelim


Bugün yayımlanan otobiyografik kitabı The Meaning Of Mariah Carey’den önemli detaylar paylaşan Mariah Carey, belki de kimsenin aklına gelmeyecek bir işe imza atmış. 90’lı yılların hakim müzik tarzlarından biri olan grunge ile bir dönem içli dışlı olan Carey, bu samimiyetini bir adım ileri taşıyarak bir grunge albümü kaydetmiş.

25 yılın ardından ortaya çıkan bu detaya göre 1995 yılında Mariah Carey, Daydream isimli albümünün kayıt aşamasında Chick isimli grupla bir grunge albümü kaydetmiş. O dönemleri ve bu alternatif çalışmasını “Kurtulmak, salıvermek ve mutsuzluğumu ifade etmek istedim ama aynı zamanda gülmek de istedim. Her gece, Daydream kayıtlarından sonra diğer grubumla yapacağım kayıt seanslarımı heyecanla bekliyordum. Karaladığım rock eskizlerimi gruba sunup, aptalca bir gitar riffi mırıldanırdım ve hemen kaydederdik.” sözleriyle anlatan Carey, bu kayıtların o zaman hissettiği yoğun baskı ve mutsuzluğu kontrol etmesinde önemli bir rol oynadığını da sözlerine ekledi.

Mariah Carey’nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımında yer alan videodaki Chick şarkısının adı Demented. Şarkıda kendisine eşlik eden arkadaşı Clarissa Dane de albümün kaydedildiği sırada Carey’nin oda arkadaşıymış. Demented ve Malibu adlı başka bir Chick şarkısının aslında 2009’dan beri YouTube’da yer aldığı ama, ama şarkıların Carey ile olan bağlantısı bugüne kadar hiç dikkat çekmemişti. Konu üzerine açıklama yapan Mariah Carey temsilcileri ise müzisyenin Chick’in albümündeki şarkılar için geri vokal yazdığını ve müzik videolarından birini yönettiğini de doğruladı.

Dönemine göre, hatta şimdiyi düşününce bile ilginç olan gelişmeleri bugün yayınlanan otobiyografik kitabı The Meaning Of Mariah Carey’den ya da şanslıysak 2 Ekim’de yayınlanacak The Rarities isimli albümden daha detaylı bir şekilde öğrenebiliriz.