marvel ve disney+’tan bir garip süper kahraman dizisi

marvel ve disney+’tan bir garip süper kahraman dizisi


50'lerde geçen bir marvel dizisi


Disney+’ın The Mandalorian’dan sonra en güvendiği yapımlardan biri olarak lanse ettiği ama bugüne kadar elle tutulur bir görsel göremediğimiz WandaVision’dan ilk fragman paylaşıldı. Fragmandan ilk izlenimimiz ise bu dizinini alışık olduğumuz süper kahraman yapımlarından epey farklı bir yönde olduğu yönünde.

Önceden 2021’de çıkacağının haberi gelen ve Avengers serisinden de hatırladığımız Scarlet Witch’le Vision’a odaklanan dizi, bildiğimiz süper kahraman yapımlarından farklı bir işleyiş tarzına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Başrollerinde Avengers serisinde karaktere hayat veren Elizabeth Olsen ve Paul Bethany ikilisinin yer aldığı WandaVision, 1950’lerin sitcom’ları ve epik Marvel hikayeleri arasında bir yer alıyor. Marvel’ın son Avengers filmleriyle finalini yaptığı önceki dönemi ve “Phase 4” olarak adlandırılan yeni dönem arasında bağlayıcı bir rol üstleneceği açıklanan dizinin bunu yaparken nasıl bir yol izleyeceği şimdiden merak uyandırmış durumda.

MCU’ün diğer tanıdık isimleri Kat Dennings ve Randall Park’ın da yer alacağı yapımı için net bir yayın tarihi paylaşılmış değil. Şu sıralar post prodüksiyon aşamasında olan Black Widow filminin senaristi Jac Schaeffer’ın yazdığı ve yapımcılığını üstlendiği WandaVision’da Game of Thrones, Succession, The Boys ve Fargo gibi dizilerde yönetmenlik yapmış Matt Shakman da yönetmen koltuğunda.