mia hansen-løve’ın yeni filminde başrol lea seydoux’ya emanet

mia hansen-løve’ın yeni filminde başrol lea seydoux’ya emanet


un beau matin


Eden, L’Avenir ve Maya gibi filmleriyle severek takip ettiğimiz Mia Hansen-Løve’ın yeni projesinden haber var.

Sinema dünyasının en planlı programlı isimlerinden biri olarak her iki yılda bir filmin izlediğimiz Love’ın çekimleri 2021’de başlayacak yeni filmi Un beau matin’in başrolü belli oldu. Kendisini artık tanıtmaya gerek duymadığımız Lea Seydoux’nun başrolünü üstleneceği film, başarılı yönetmenin nörodejeneratif bir hastalıktan muzdarip olan babasının rahat yaşayabileceği bir yer bulma mücadelesinde gezinen bir kadın ve ailesinin hikayesini takip ediyor. Çıktığı yolculukta eski bir aşkıyla karşılaşmasıyla bir tur daha karışacak işler, hem ailenin hem de Seydoux’nun hayatını alt üst edecektir.

Pascal Greggory, Nicole Garcia ve Melvil Poupaud gibi isimleri Seydoux’ya eşlik edeceği filmi izlememize henüz biraz vakit var çünkü önce yönetmenin ilk İngilizce filmi olacak Bergman Island vizyona girecek. Film yapıcısı bir çift, yeni filmleri için ayrı ayrı senaryolarını yazmak üzere ABD’deki evlerinden kalkıp Ingmar Bergman’a iham veren adaya ruhani bir yolculuğa çıkar. Yaz mevsimiyle birlikte senaryolar da ilerledikçe, adanın vahşi tabiatında gerçek ve kurgu arasındaki çizgiyi çekmekte zorlanan çiftin hikayesinde ise Tim Roth, Greta Gerwig, Mia Wasikowska ve John Turturro’lu bir kadro karşımıza çıkacak.

2021’i de vizyonda bir filmle geçirecek Love’ın Lea Seydoux’lu projesi için önümüzde daha vakit var ama şimdiden bu projeyi de listeye attık.