neve campbell yeni scream filmiyle woodsboro’ya geri dönüyor

neve campbell yeni scream filmiyle woodsboro’ya geri dönüyor


hoş geldin sidney prescott


1996 – 2001 yılları arasında Wes Craven’in yönettiği korku filmi serisi Scream, ilk filmiyle sadece korku türü içinde değil sinema dünyasında bir kült haline gelmiş; sinema dünyasına efsanevi karakterler kazandırmanın yanında janra sınırlarını da zorlamıştı. Geçen sene Spyglass Group ve Paramount Pictures yeni bir Scream filminin haberini vererek heyecanımızı kabartmıştı, şimdi ise oyuncu kadrosu yavaş yavaş oluşmaya başlıyor.

David Arquette ve Courteney Cox gibi halihazırda haberi verilen isimlerin yanına belki de en çok istediğimiz ve beklediğimiz oyunculardan biri eklendi: Neve Campbell beyaz ekranda bir kez daha Sidney Prescott’u oynayacak. Filmin yapımını üstlenen Radio Silence’la rolle ilgili konuştuğunu ve 2015 senesinde hayatını kaybeden Craven’a ve yarattığı mirasa saygılarını bildiğini söyleyen Campbell, role dönmekten ötürü çok heyecanlı olduğunu da ekledi.

Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett tarafından yönetilecek film, James Vanderbilt’in yazdığı senaryo üzerinden yürüyecek. Eskiden tanıdığımız Scream oyuncularının yanında Jack Quaid, Melissa Barrera ve Jenna Ortega gibi isimleri de ağırlayacak yeni film 14 Ocak 2022’de vizyona girecek.