pedro almodóvar bir western bir de distopik iki kısa film çekeceğini açıkladı

pedro almodóvar bir western bir de distopik iki kısa film çekeceğini açıkladı


senaryo çok tanıdık


Son olarak bir süredir üzerinde çalıştığı ve başrolünü Tilda Swinton’a emanet ettiği 30 dakikalık kısa/orta metraj filmi The Human Voice’tan ilk görseller ve ardından da kısa tanıtım videosu izlediğimiz Pedro Almodóvar, yoğun programına sıkıştıracağı yeni kısa filmini duyurdu.

Bir yandan Tilda Swinton’lı The Human Voice’u tamamlamaya uğraşan Almodóvar, diğer yandan da bir sonraki projesi olacak Penélope Cruz’lu Madres Paralelas için hazırlıklara başlamış durumda. İlk gösterimini Venedik Film Festivali’nde yapmaya hazırlanan The Human Voice’un basın toplantısında konuşan Almódovar, sürpriz bir şekilde farklı tarzda bir “western” film yazdığını açıkladı. kendisinin 1988 yapımı Women on the Verge of a Nervous Breakdown filmine benzer olacağını ve bu western filmin alışık olduğumuz silahlar ve vahşi batı temasından uzakta ama yine de son derece renkli ve teatral olacağını açıklayan başarılı yönetmenin bu toplantıda yaptığı en ilginç açıklama bu değildi.

Günümüze bir hayli yakın atmosferde olan bir distopik kısa film çekeceğini paylaşan Almódovar, filmin konusunun da “bütün tiyatro, sinema ve kültürel alanların kapandığı bir dünya” olacağını paylaştı. Bu kısa filmin süresinin 12-20 dakika olacağını ve western filminin de 40 dakikalık bir deneyim olacağının altını çizen yönetmen, bakalım bu yoğun programının altından ve manidar konularının altından nasıl kalkacak hep birlikte göreceğiz.