ridley scott yeni alien filminin yolda olduğunu duyurdu

ridley scott yeni alien filminin yolda olduğunu duyurdu


müjdeler olsun


Vizyona girdiği 1979 yılında bilim kurgu ve korku janralarını bir araya getirerek kısa sürede kültleşen ve bilim kurgu sinemasının en popüler serilerinden olan Alien, en güvenilir ellerde, Ridley Scott ile yoluna devam etmeye hazırlanıyor. Seri, James Cameron, David Fischer ve Jean-Pierre Jeunet ile fetret devrine girse de Ridley Scott’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu 2012 yapımı Prometheus ve 2017 yılında vizyona giren Alien: Covenant ile yeniden yükselişe geçmişti. Forbes’a konuşan Scott, Alien için yeni filmin yolda olduğunu duyurarak hayranlara müjdeyi verdi.

Şu sıralar HBO Max’ın post-apokaliptik dizisi Raised by Wolves ile distopya evrenine geri dönen Ridley Scott, müstakbel Alien filmi için şu sözleri söyledi: “Bu bir süreç. Prometheus ve Covenant ile tekerleği yeniden icat etmek için bir rota oluşturduk. Doğrudan onlara geri dönüp dönmeyeceğimiz kesin değil çünkü Prometheus yaratığı çok iyi uyandırdı. Ama Alien’da yapılacak her şey yapıldı mı diye kendi kendinize soruyorsunuz. İlk Alien filmini yaparken hep neden yumurtalarını sırtında taşıdığını, neden bu savaş aracına benzer şeyde seyahat ettiğini düşünürdüm. Uzay aracının ve yumurtaların amacı neydi? Sorgulanması gereken şeyler bunlar. Temel sorular. “Kim, neden ve ne amaçla?” soruları bir sonraki fikri oluşturuyor.”

Henüz konusu, vizyon tarihi ve oyuncu kadrosu belli olmasa da gelecekte yeni Alien filminden çokça bahsedeceğimiz bir gerçek. Scott’ın açıklamaları, yeni filmin Alien felsefesine bir yolculuk olduğunu işaret ediyor. Belli ki bu sırada serinin önceki filmlerini de izleyip hafızamızı tazelememiz gerekiyor.