spike lee, michael jackson için çektiği they don’t care about us’ın yeni versiyonunu paylaştı

spike lee, michael jackson için çektiği they don’t care about us’ın yeni versiyonunu paylaştı


#blacklivesmatter


Popun Kralı Michael Jackson’ın 90’lı yılların tam ortasında paylaştığı ve ırkçılık karşıtı sözleriyle They Don’t Care About Us’ın Spike Lee’nin yönetmenliğinde çekilen videosunda da bu sözlerin görsel dünyadaki karşılığını izlemiştik.

ABD için artık gündemin bir numaralı maddesi olan ırkçılık konusunda söyleyecek sözü olan isimlerden başarılı yönetmen Spike Lee, 1995 yılında çektiği bu videoyu bir süredir ABD’nin her yerinde ve her alanında kendisini gösteren ırkçılık karşıtı mücadeleye destek olmak amacıyla eylemlerden topladığı görüntülerle yeniden editledi.

Sadece ABD’de değil dünyanın farklı noktalarından toplanan görüntülerle yeniden oluşturulan videoyla ilgili bir de açıklama yapan Lee, aynı zamanda Michael Jackson’ın doğum günü olan 29 Ağustos’ta yayınlanan video için “Büyük protesto şarkıları eskimez, bayatlamaz veya alakasız olamaz çünkü mücadele hiçbir zaman bitmez. İşte bu yüzden They Don’t Care About Us, içinde yaşadığımız bu kaotik, salgın dünyanın marşıdır. Michael Jackson’ın doğum gününü kutlamak için, herkes için eşitlik mücadelesini sürdürmek amacıyla They Don’t Care About Us 2020 kısa filmini yaptık. Gerçek bu. Dikkatli olun.” açıklamasını yaptı.