steven soderbergh, sürpriz bir film ve sürpriz bir kadro ile beyaz perdeye dönüyor

steven soderbergh, sürpriz bir film ve sürpriz bir kadro ile beyaz perdeye dönüyor


no sudden move


Yönetmen kimliğinin yanı sıra yapımcı, görüntü yönetmeni ve senarist olarak da sinema ve televizyon dünyasının her kolunda üretimde bulunan Steven Soderbergh, bu çalışkanlığının yanında, sürekli yeni şeyler teknoloji ve platformların sınırlarını zorlayarak sinema dünyasının en vizyoner isimlerinden biri. Bu yılın başında hem HBO hem de HBO Max için yeni film ve diziler hazırlayacağı bir anlaşma imzalayan Soderbergh’in bu konudaki ilk çalışmasından hoş ötesi hoş detaylar gelmeye başladı.

Daha önce Kill Switch ismiyle duyurulan ve Don Cheadle, Jon Hamm ikilisinin başrolünde yer alacağı açıklanan Steven Soderbergh’in yeni filmi No Sudden Move’un oyuncu kadrosuna Benicio Del Toro, David Harbour, Ray Liotta, Amy Seimetz, Kieran Culkin, Brendan Fraser, Julia Fox gibi isimler dahil oldu. Daha önce Josh Brolin, George Clooney ve Sebastian Stan gibi isimlerin de yer aldığı proje, bu üçlünün filmden ayrılması ve yerine gelen yeni oyuncularla bu sefer son şeklini almış gibi gözüküyor.

Zaman olarak bizi 1955 yılına, lokasyon olarak ise dönemin ABD’sinin en güçlü şehirlerinden biri olan Detroit’e götürecek film, basit bir belge olduğunu düşündükleri şeyi çalmaları için tutulan bir grup hırsızın hikayesini anlatacak. Hırsızlar, planları istedikleri gibi gitmeyince neden bu iş için seçildiklerini ve onları kimin kiraladığını sorgulamaya başlar.

Senaryosunu Men in Black, Charlie’s Angels ve Now You See Me gibi filmlerin senaristi olarak tanınan ve daha önce Quibi’nin Mosaic adlı dizisinde Soderbergh ile çalışan Ed Solomon’un üstleneceği filme çekimlerine bu yıl bitmeden başlaması bekleniyor. 2021 içinde ekranlarda olacak şekilde planlanan No Sudden Move’dan gelecek yeni haberleri merakla bekliyoruz.