the crown’ın yeni sezonundan ilk görseller

the crown’ın yeni sezonundan ilk görseller


15 kasım'da başlıyor


5. sezonu için 2021’i pas geçip 2022’de ekranlara geleceğini açıklayan The Crown’ın, bu uzun aradan önce yayınlanacak 4. sezonundan ilk görseller basınla paylaşıldı.

Kraliçe II. Elizabeth’in tahttaki yıllarına ve Britanya monarşisini ayakta tutmak için yaptıklarına ve yaşadıklarını anlatan Netflix yapımı The Crown‘ın 3. sezonu, geçtiğimiz yılın sonunda ekranlara gelmişti. Dizinin 3. sezonunda The Favourite‘taki etkileyici performansıyla Oscar kazanan Olivia ColmanClaire Foy’un yerine geçip Kraliçe II. Elizabeth olarak izleyici karşısına çıkmış ve dizideki performansıyla Altın Küre ödülünü de cebine koymuştu.

Dizinin yeni sezonuyla kadroya dahil olan isimlerden bahsetmek gerekirse, The X-Files dizisiyle tanınan, son olarak Sex Education’da izleyicilerin karşısına çıkan Gillian Anderson, The Crown’ın 4. sezonunda Demir Lady lakaplı eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher‘ı canlandırıyor. Grantchester dizisindeki rolüyle oyunculuğa yeni adım atan Emma Corrin ise Prenses Diana gibi önemli bir karakterin sorumluluğunu üstleniyor.

Her sezon dizinin zaman akışına göre oyuncu kadrosunda güncellemeye giden The Crown, son olarak Vera Drake filmiyle Oscar’a aday olan ve Harry Potter and the Order of the Phoenix, Shakespeare in Love, Pride gibi filmleriyle hatırladığımız tecrübeli isim Imelda Staunton‘ın 5. sezonda Olivia Colman’dan rolü devraldığı açıklanmıştı. Dizinin son iki sezonunda Elizabeth’e kimin hayat vereceğini öğrendikten sonra akıllarda kalan tek soru Prenses Diana olarak kimi izleyeceğimizdi. Çok geçmeden gelen açıklamaya göre de malum rolde izleyeceğimiz isim Elizabeth Debicki’yi izleyeceğiz.

15 Kasım’da yeni sezonu başlayacak The Crown’dan paylaşılan, görseller dizinin yeni sezonunun gümbür gümbür geldiğini kanıtlar nitelikte.