zac efron, stephen king uyarlaması firestarter’ın başrolünde yer alacak

zac efron, stephen king uyarlaması firestarter’ın başrolünde yer alacak



Edebiyat dünyasında olduğu kadar sinema dünyasında da önemli isimlerden biri olan Stephen King‘in 1980 yılında yayımlanan Firestarter romanı bir kez daha beyaz perdede şansını denemeye hazırlanıyor. Daha önce 1984 yılında sinemaya uyarlanan ve Mark L. Ester’ın yönetmen koltuğunda oturduğu uyarlamanın başrolünde henüz çocuk yaştaki Drew Barrymore yer almıştı.

Bir süredir hakkında dedikodular duyduğumuz, hatta filmin yönetmenliği için Fatih Akın‘ın isminin bile geçtiği projede ipi göğüsleyen, 2019 yapımı ilk uzun metrajı The Vigil ile dikkatleri üzerine çeken Keith Thomas olmuştu. Keith Thomas imzalı yeni uyarlamanın nasıl şekilleneceği merak konusu olurken; filmin oyuncu kadrosunda yer alacak ilk isim belli oldu.

Ateş konusunda özel güçler edinmeye başlayan küçük bir kızın, bu yeteneğinin gizli bir devlet örgütü tarafından fark edilip kullanılmasıyla yaşanan olayları konu edinecek filmde, hikayenin merkezindeki küçük kızın babası Andrew McGee rolünde Zac Efron’u izleyeceğiz. Bir süredir Hollywood’dan kendisini uzakta tutan ve Netflix’in Down to Earth with Zac Efron projesiyle dünyanın farklı köşelerinden “Nasıl dünyamıza zarar vermeden onunla birlikte huzur içinde yaşayabiliriz?” şeklinde seslenen Efron, böylece uzun bir ara sonrası beyaz perdeye dönecek.

Hangi şanslı ismin küçük kız Charlie McGee’yi canlandıracağı belli olmayan film; The Purge, Split, Insidious gibi korku filmleriyle adından söz ettiren, aynı zamanda Get Out, Whiplash, BlacKkKlansman gibi Oscar ödüllü filmlere de imza atan Blumhouse Productions’ın kurucusu Jason Blum ve A Beautiful Mind’la Oscar kazanan ödüllü senarist Akiva Goldsman filmin yapımcılığında hayata geçecek.

Yakın zamanda daha fazla detay öğreneceğimize inandığımız film, şimdilik en azından arkasındaki isimlerle iddialı bir şeklide zamanını bekliyor.