aaron sorkin, the social network’ün devam filmi için yeşil ışığı yaktı

aaron sorkin, the social network’ün devam filmi için yeşil ışığı yaktı


hadi be fincher...


2010’lu yılların en başarılı filmlerinden biri olarak kabul edilen David Fincher‘ın yönettiği 2010 yapımı The Social Network, artık çoğunlukla takvim olarak kullandığımız Facebook’un ortaya çıkışının ve büyümesinin ilk adımlarını anlatan başarılı yapımlardan biri.

Günümüzde artık kayıtsız şartsız kabul ettiğimiz sanal dünyanın insanların üzerinde yaratığı etkinin ilk örneklerini başarılı bir şekilde işleyen ve gelen şöhretle beraber arkadaşlık ilişkilerinin nasıl kırılma noktasına geldiğini anlatan filmin başarısındaki en büyük pay sahiplerinden biri şüphesiz David Fincher kadar filmin senaryosunu yazan Aaron Sorkin.

Bir süredir hakkında “Devam filmi gelir mi?” tarzı soruların yüksek sesle dile getirilmeye başlandığı şu günlerde, zamanında The Social Network ile Oscar kazanan Aaron Sorkin, bu konuda ciddi şekilde düşündüğünü açıkladı. Geçtiğimiz yılın başında verdiği bir röportajda filmin yapımcısı Scott Rudin’in devam filmi konusunda kendisine birkaç kez e-posta gönderdiğini açıklayan Sorkin, filmin bıraktığı noktadan sonra Facebook cephesinde bolca yaşanan sansasyonel olayların, yeni bir filme kaynak olabileceğini ifade etmişti.

Happy.Sad.Confused adlı bir podcast‘te misafir olan Sorkin, kendisine bu konuda yöneltilen sorulara olumlu yanıt verdi. Bir süredir bu konu üzerinde düşündüğünü, hatta “Facebook’un karanlık tarafı” olarak tanımladığı devam filminin hikayesini de Facebook’un ilk yatırımcısı olan Roger McNamee‘nin Zucked! adlı kitabını kullanarak yapabileceğini söyledi.

Facebook’un bir siyasi manipülasyon aracı olarak kullanılmaya başladığını fark eden ve bunu endişe verici bulan McNamee, bu durumu Mark Zuckerberg ve Facebook CEO’su Sheryl Sandberg’in dikkatine taşımış ancak bir karşılık alamamıştı. Arkasından gelişen olaylar ize Zuckerberg’ün ABD mahkemelerine hesap vermesine kadar uzanmıştı. Bu konudaki tek şartının David Fincher’ın tekrar yönetmen koltuğunda oturması olduğunu paylaşan Sorkin’in bu açıklaması şimdilik herkesi pey heyecanlandırmış durumda.

David Fincher cephesinden ise henüz bu konuya dair bir açıklama yapılmadı. Şu sıralar senaryosu babasından miras kalan Mank filmiyle uğraşan Fincher, bakalım Sorkin ile devam filmi için el sıkışacak mı?