adam mckay’in yeni filmi adeta yıldızlar geçidi

adam mckay’in yeni filmi adeta yıldızlar geçidi


bu nasıl bir kadro


2016 yılında The Big Short ile En İyi Özgün Senaryo Oscarı’nı kazandıktan sonra geçtiğimiz yıl da Vice ile aynı kategoride Oscar adaylığı kazanan Adam McKay, şu sıralar Hollywood’un en meşgul yönetmenlerinden. HBO’nun epey underrated dizisi Succession’ın yapımcılığını üstlenen ve son ayların en çok konuşulan filmi Parasite’ın ABD uyarlamasında Bong Joon-ho ile birlikte çalışacak McKay, Netflix’in yayın haklarını satın aldığı Don’t Look Up’ta yıldız isimleri arka arkaya dizmeye deva ediyor.

The Big Short’ta bize ECON 101 dersi veren, Vice’ta ise Amerikan siyasetine bol bol “hmm” yaparak izlediğimiz McKay, bu kez de basın dünyasını kendisinden alışık olduğumuz hicivsel diliyle merkezine alacak. McKay’in aynı zamanda senaryosunu kaleme aldığı film, bir meteorun altı ay içinde Dünya’yı yok edeceğini öğrenen iki bilim insanının hikayesini anlatacak. İnsanları adım adım gelen bu felakete karşı uyarmayı kendilerine birer görev edinen ikili, insanları kötü habere ikna edebilmek için basın turuna çıkıyor.

Daha önce Jennifer Lawrence hanımın kadrosuna katılmasıyla Şubat ayında şöyle bir kendisini andığımız film, dün açıklanan yıldızlı pekiyili kadrosuyla bizi şeker komasına soktu. Jennifer Lawrence’ın yanında ilk defa bir Netflix yapımında yer alacak Leonardo DiCaprio, Rob Morgan, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Himesh Patel, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Matthew Perry ve Tomer Sisley; Don’t Look Up’ın oyuncu kadrosunu oluşturuyor.

Pandemi dolayısıyla çekim tarihleri şimdilik belirsizliğini koruyan yapımı düşünmek bile şimdiden bizi heyecanlandırıyor. Bir an önce Sihirli Annem “Zaman ileri Aksın” büyüsüyle filmin ekranlara geleceği tarihe ışınlanmak istiyoruz.