autechre’den albüm üstüne albüm

autechre’den albüm üstüne albüm


plus


Varlığını geçtiğimiz ayın başında öğrendiğimiz ve geçen hafta dadinleme fırsatı yakaladığımız yeni Autechre albümü SIGN’ı daha sindirme fırsatı bulamamışken ikiliden sürpriz bir albüm daha yayınlandı.

Grubun doğasına pek de uymayan bir hareketle SIGN’ın ardından hemen PLUS isimli bir albüm daha paylaşan Rob Brown ve Sean Boot, teknolojinin yarattığı imkanlar genişlemesine rağmen kendi seslerini kendileri programlamaya devam ediyor. Müzik kariyerine başladığı günden beri mevcut sistemlerini daha geniş bir yelpazeye taşımayı başaran grup, alışılmış olan belirli aralıklara yeni içeriklerle hayranlarıyla arayı açmama olayına karşı olduklarını, “generative music” denen bu sürekli bir şeyler üretme baskısına kendi tarzlarında karşı koyduklarını açıkladı.

 The New York Times ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Booth, “Üretken müzik dediğin şeyi gerçekten yapma taraftarı değiliz. Sadece bir şeyi başlatıp sonra uzaklaşıp bitişini izlemek pek bize göre değil. Müziğimiz bizim orada olmamızı, ona rehberlik etmemizi ve içinde değişiklik yapmamızı gerektiriyor. Evet, belki tıp ya da hukuk mesleği gibi bazı şeyleri  otomatikleştirebiliriz ama sanatın bilgisayarla üretilebileceğinden pek emin değiliz” açıklamasını yaptı.

20 Kasım’da CD ve plak formatında da satışa çıkacak albümü şu anda dijital olarak Spotify’dan dinleyebilirsiniz.

PLUS Tracklist:

01. DekDre Scap B
02. 7FM ic
03. marhide
04. ecol4
05. lux 106 mod
06. X4
07. ii.pre esc
08. esle 0
09. TM1 open