barry jenkins’in amazon’da yayınlanacak yeni dizisinden ilk fragman

barry jenkins’in amazon’da yayınlanacak yeni dizisinden ilk fragman


the underground railroad


Moonlight ve If Beale Street Could Talk’la beyaz perdeye damga vuran Barry Jenkins’in küçük ekrandaki yeni projesi The Underground Railroad’un ilk fragmanı yayınlandı.

Amazon’un yayınlayacağı mini dizi, Colson Whitehead’in 2016’da piyasaya çıkan ve Pulitzer kazanan aynı isimli romanından uyarlandı. Jenkins’in 10 bölümlük ilk sezonunun tamamını yönettiği dizi, Cora isimli Amerikan İç Savaşı öncesi Georgia’da köle olarak bulunan genç bir kadının kaçma mücadelesini anlatıyor. Cora, Underground Railroad’a ulaştığında tarih kitaplarında yer alanın aksine gerçek bir yer altı tren yolu, tüneller ve kondüktörler olduğunu görüyor.
Dizinin kadrosunda başrolde Thuso Mbedu’nun yanında Chase W. Dillon, Joel Edgerton ve William Jackson Harper gibi isimler yer alıyor. The Underground Railroad’un yapımını Moonlight’ın da yapımını üstlenen Brad Pitt’in yapım şirketi Plan B üstleniyor. Ülkemize “Yeraltı Demiryolu” ismiyle Türkçe olarak da çevirilen kitaptan uyarlanan dizinin ilk fragmanı hemen aşağıda, yayın tarihi ise henüz belli değil.