denis villeneuve, timothee chalamet’yi öve öve bitiremedi

denis villeneuve, timothee chalamet’yi öve öve bitiremedi


bizim bir dune vardı ne oldu ona?


Sinema dünyası içinde her zaman özel bir yeri olan Frank Herbert eseri Dune’un merakla beklenen Denis Villeneuve uyarlaması, uzunca bir beklemeden sonra gelen iptal haliyle hevesimizi kursağımızda bırakmıştı.

Jodorowsky’yi delirten, Lynch’in ise en büyük hayal kırıklığının sebebi olan Dune, eğer her şey yolunda gitseydi 18 Aralık’ta vizyona girecekti. Pandemi dolayısıyla ertelenen film neredeyse 2021’in sonuna ertelendi. Timothée Chalamet, Zendaya, Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Jason Momoa, Oscar Isaac ve Charlotte Rampling’den oluşan dev kadrosuyla son yılların en büyük yapımlarından biri olan Dune’un arkasındaki isim Dennis Villeneuve, filmin başrolü Timothée Chalamet’yle ilgili övgü dolu sözler sarfetti.

Genç oyuncuyla ilk tanışmasını ve ikinci tanışmasında onu hatırlayamamasına dair bir hikaye anlatan Villeneuve, 2013 yapımı Prisoners filmi için seçmelere giren Chalamet’nin oyunculuk olarak her şeyi karşıladığını ama fiziksel olarak role uygun olmadığı için geri çevirmek zorunda kaldığını paylaştı. “O tercihim yüzünden bana çok küfür ettiğini biliyorum…” diyen Villeneuve, Dune seçmelerinde Timothée Chalamet’nin “o çocuk” olduğunun kendisine hatırlatılmasıyla şaşkına döndüğünü açıkladı.

Yıllar sonra Dune projesini hayata geçirirken Paul Atreides rolü için aklında Timothée Chalamet’den başkası olmadığını, hatta onun bu rol için dünyadaki en uygun kişi olduğunu düşündüğünü açıkladı.

“Gözlerinde derin bir zeka var. Oyunculukla yapamayacağınız bir şey bu. Çocuk harika biri. Çok entelektüel, güçlü ve bunu gözlerde görüyorsunuz. Ayrıca çok yaşlı bir ruhu var. Zaten biraz onun etrafında dolaşınca birkaç hayat yaşadığını hissediyorsunuz. Aynı zamanda kamera karşısında çok genç görünüyor. Bazen neredeyse 14 yaşında görünüyordu. Yüz hatlarında bu tür bir genel gençlik var ve gözlerindeki yaşlı ruh yüzünden aynı zamanda tam tersi. Yaşamı yaşından daha fazla bilen bir çocuk. Son olarak: O güzel bir karizmaya, bir rock yıldızının karizmasına sahip.” diyerek övdüğü Chalamet’yi övmeye başlayan Villeneuve, Onda 20’li yılların Hollywood yıldızlarında bulabileceğiniz türden bir karizmaya var. Aynı anda hem kraliyet ailesinden biri gibi hem de romantik bir serseri. Demek istediğim, Timothée benim için Paul Atreides. B planım olmadığı için kabul etmesi benim için çok önemliydi.” diyerek sözlerine devam etti.

Bir süre daha sadece fragmanlar ve görsellerle idare edeceğimiz Dune’un paylaşılan tek fragmanı hemen aşağıda.