doug liman’ın pandemi temalı filmi lockdown, kadrosunu genişletiyor

doug liman’ın pandemi temalı filmi lockdown, kadrosunu genişletiyor


hepsi gelsin....


Pandemi süreci hayatlarımız üzerindeki etkisini sadece fiziksel olarak değil, ilgi duyduğumuz alanlarda da göstermeye devam ediyor. Sinema sektörü ertelenen filmlerle bu konuda büyük zarar görse de krizi fırsata çevirip pandeminin ekmeğini yiyecek projeler de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İnsanların artık pandemi sürecinde akıl sağlığını korumakta zorluk çektiği sınıra yaklaşmışken bu temada bir film çekmek ne kadar doğru olur bilemiyoruz ama iddialı bir kadroyu iddialı bir yönetmenle buluşturan yeni bir film geliyor.

Peaky Blinders’ın yaratıcısı Steven Knight’ın senaryosunu kaleme aldığı, aksiyon filmlerinin başarılı yönetmeni Doug Liman’ın yöneteceği Lockdown; pandemi döneminde geçecek romantik komedi soslu bir soygun hikayesini anlatacak. Başrollerinde Anne Hathaway ve Chiwetel Ejiofor’un yer alcağı daha önceden açıklanan filmde ikiliye Ben Stiller ve Lily James eşlik edecek.

Sürekli tartışan ama gerçekleştirmek istedikleri büyük bir mücevher soygunu için ortak bir noktada uzaşmak zorunda kalan bir çiftin hikayesini anlatacak Lockdown, 10 milyon dolar gibi mütevazı bir bütçe ile çekilecek.

Filmde yukarıdaki isimlerin yanı sıra Stephen Merchant, Dulé Hill, Jazmyn Simon ve Mark Gatiss ile de görüşülüyor. Görüşmelerin son aşamada olduğu bu isimlerle önümüzdeki günlerde resmi anlaşmaların imzalanması bekleniyor. Çekimlerine geçtiğimiz haftalarda Londra’da başlanan filmin vizyon tarihine dair net bir bilgi bulunmuyor.