elektronik müziğin kadın öncülerini anlatan belgeselden fragman

elektronik müziğin kadın öncülerini anlatan belgeselden fragman


sisters with transistors


14 Kasım’da Londra’daki Barbican Centre’da gerçekleşecek ve 7.si düzenlenecek Doc’n Roll film festivalinde ilk gösterimini yapacak Sisters with Transistors isimli belgeselden minik bir fragman yayınlandı.

Bizi elektronik müzik dünyasının ilk adımlarının atıldığı yıllara götürecek belgesel; Suzanne Ciani, Delia Derbyshire, Clara Rockmore ve Laurie Spiegel gibi isimlerin hikayelerini izleyiciyle buluşturacak. Hali hazırda erkek egemen olan müzik dünyasında kadın olarak var olmaya çalışan isimlerin, bir de yeni yeni ortaya çıkmaya başlayan elektronik müzik topluluklarının içinde bir kadın olarak yer almanın artı ve ağırlılı olarak eksilerinden bahsedecek belgeselin yönetmen koltuğunda Lisa Rovner oturuyor.

Laurie Spiegel’in “Biz kadınlar, özellikle bir kadının beste yapma olasılığı bile kendi içinde tartışmalı iken elektronik müziğin sürprizlerle dolu atmosferine çekildik. Bu belgesel, erkekler tarafından ciddiye alınma gereği hissetmeden başkaları tarafından duyulabilecek müzikler yapmamızın hikayesi.” açıklamasını yaptığı Sisters with Transistors’ın teaser fragmanı hemen aşağıda.