ian curtis’in ikonik gitarı, açık arttırma ile yeni sahibine kavuştu

ian curtis’in ikonik gitarı, açık arttırma ile yeni sahibine kavuştu


iyi para valla


Müzik dünyasının ikon karakterlerinden Ian Curtis’in kendisi kadar olmasa da ikon gitarı, açık arttırmayla yeni sahibini buldu.

Bir İngiliz markası olan Vox’un döneminde fiyatı ve tonu sebebiyle epey popüler olan Phantom modelini kullanan Joy Division’ın kırık kalpli ismi Ian Curtis, grubun iki albümünün kayıtlarında ve konserlerinde kullandığı gitarı, dana önce grubun kurucu üyelerinden Bernard Sumner’a ve sonrasında da Johnny Marr’a ait idi. Marr’ın gitarla birlikte 15 yıllık serüveninden sonra Sumner’a geri iade ettiği gitar, günümüze kadar da Sumner’ın kızına aitti.

Gitarla ve açık arttırmayla ilgili ufak bir açıklama yapan Natalie, “Böylesi önemli bir parçaya sahip olmak babamın müzikal personası hakkında daha çok bilgi sahibi olmama yardımcı oldu. Müzisyen değilim, ben daha çok gitarın tasarımı ve beni etkileyen şekliyle bağ kurdum ama hikayeyi derinlemesine öğrendikçe ne kadar önemli bir şeye sahip olduğumu anladım” yorumunu yaptı.

Curtis’in Joy Division’ın Love Will Tear Us Apart videosunda da birlikte arzı endam ettiği gitar, Bonhams Entertainment Memorabilia tarafından yaklaşık 210.000 dolara ismi açıklanmayan yeni sahibine kavuştu. Hayırlı olsun ne diyelim…