jake gyllenhaal ve denis villeneuve, hbo dizisi the son için tekrar bir arada

jake gyllenhaal ve denis villeneuve, hbo dizisi the son için tekrar bir arada


the son


Bu yılı boş geçirip 2021 için takvimini dolduran Jake Gyllenhaal, son dönemde The Guilty ve Francis and the Godfather gibi projelere ismini yazdırmış ve bizleri de epey heyecanlandırmıştı. Gyllenhaal, bu kez de Denis Villeneuve ile yeniden bir araya geleceği bir televizyon dizisine projesinin parçası oldu.

Geçtiğimiz günlerde konuk olduğu Roger Deakins’in podcast’i Team Deakins’e misafir olan Gyllenhaal, Prisoners ve Enemy gibi yapımlarda birlikte çalıştığı Villeneuve ile yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Hemen “nedir bu malum proje?” diye meraklandığımız haberin detayları belli oldu. Gyllenhaal’u Denis Villeneuve ile yeniden bir araya getirecek bu proje, HBO ekranlarından izleyiciyle buluşacak The Son olacak.

Gyllenhaal’ın yapımcı ekibinde de yer alacağı dizinin aynı zamanda başrolünde de yer alacak. Bütün bölümleri Denis Villeneuve tarafından yönetilecek dizi, ünlü yazar Jo Nesbø romanından uyarlanıyor. Daha önce Headhunters ve The Snowman gibi romanları beyazperdeye uyarlanan Jo Nesbø, hali hazırda sinema ve küçük ekran ile yakın temasta olan biri. İlk başta sinemaya uyarlanması düşünülen ama sonradan bir televizyon dizisine dönüştürülen The Son, Oslo’nun yozlaşmış hiyerarşisi içinde intikam arayışında olan bir babanın hikayesini anlatacak. Olayların merkezinde hapisten kaçmış bir uyuşturucu bağımlısı olan Sonny Lofthus yer alacak. Geçmişini hatırlayamayan Lofthus, bilmediği bir gerçeğin peşine düşecek.

Gyllenhaal’un çok beğenip Villeneuve’e götürdüğü, yönetmenin kitabı bir gecede bitirip hemen projeye giriştikleri gelen dedikodular arasında. İlk başta romanı filme uyarlamayı deneyen ikili, daha sonra bu uyarlama için bir dizinin daha uygun olacağına karar vermiş. Şimdilik çekim takvimi ya da oyuncu kadrosu gibi detayların henüz belli olmadığı yapımı en iyi ihtimalle 2021’in ikinci yarısında izleyebiliriz gibi gözüküyor.