john frusciante’nin müstakbel albümünden bir video yayınlandı

john frusciante’nin müstakbel albümünden bir video yayınlandı


üzme bizi john bey


Bir süredir Trickfinger ismi altında üretimlerine devam eden John Frusciante’nin 8 yılaradan sonra ilk kez kendi ismiyle yayınlayacağı albümünden bir müzik videosu paylaşıldı.

Son olarak 2012’de PBX Funicular Intaglio Zone isimli elektronik ağırlıklı bir albüm yayınlayan ve ondan sonra Trickfinger personasına bürünen Frusciante’nin geçtiğimiz aylarda vefat eden kedisi Maya’ya adadığı albümünden paylaşılan ilk tekli Amethbowl’u geçtiğimiz haftalarda dinlemiştik.

23 Ekim’de yayınlanacak albümle ilgili de konuşan Frusciante, “Maya son 15 yıldır yaptığım müzik yaptığım her an yanımdaydı, bu yüzden albüme onun adını vermek istedim. Müziği seviyordu ve böylesine kişisel bir unvana sahip olduğundan, bu albümü Trickfinger ismiyle değil de kendi ismim altında yayınlamanın onun anısına daha doğru olduğunu düşündüm.” açıklamasını yaptı.

Çağımızın en yaratıcı gitaristlerinden biri olsa da son yıllarda farklı isimler ve projelerde karşımıza çıkan Frusciante’nin 2009’da ayrıldığı RHCP’ye geri dönüşüyle ortaya çıkacak işleri merakla bekliyoruz. O günler gelene kadar yeni albüm Maya’dan paylaşılan yeni tekli Brand E’nin videosunu hemen aşağıdan izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.