mogwai 10. stüdyo albümünü duyurdu

mogwai 10. stüdyo albümünü duyurdu


albümün ilk teklisi dry fantasy yayında


Post-rock dünyasının Glsgow’lu efendileri Mogwai, kariyerinin 10. stüdyo albümü Every Country’s Sun’ı bir tekliyle duyurdu.

Son iki yıldır soundtrack işleriyle daha çok gündemde olan Mogwai, yayın tarihi olarak 19 Şubat’ı seçtiği yeni albümüyle hem de özlediğimiz şekliyle geri dönüyor. Albümü Amerika’da prodüktör Dave Fridmann ile birlikte kaydetmeyi planlayan grup, malum şartlardan dolayı grubun memleketi olan Glasgow’dan Worcestershire, İngiltere’ye taşınmış.

Korona yüzünden albümün kayıt sürecinde grupla birlikte olamayan Fridmann ise bütün bu yolculuğa Zoom üzerinden katılmış. Grubu 25 yıllık kariyerinin ilk teklileri olan Tuner ve Lover’ın yayın yıl dönümünde yayınlanacak albümden paylaşılan ilk tekli Dry Fantasy, alışık olduğumuz karanlık Mogwai atmosferinden biraz daha parlak ve biraz daha elektronik bir hava veriyor.

Nine Inch Nails’ten Atticus Ross ve saksafoncu Colin Stetson’ın da katkılarının bulunduğu albümün şarkı listesi ve albümden paylaşılan ilk tekli Dry Fantasy hemen aşağıda.

As the Love Continues Tracklist:
01. To The Bin My Friend, Tonight We Vacate Earth
02. Here We, Here We, Here We Go Forever
03. Dry Fantasy
04. Ritchie Sacramento
05. Drive The Nail
06. Fuck Off Money
07. Ceiling Granny
08. Midnight Flit
09. Pat Stains
10. Supposedly, We Were Nightmares
11. It’s What I Want To Do, Mum