netflix, assassin’s creed dizisi için kolları sıvadı

netflix, assassin’s creed dizisi için kolları sıvadı


the witcher sağ olsun


Oyun ve Streaming dünyasının iki dev markası Ubisoft ve Netflix arasında anlaşmanın detayları ortaya çıkmaya başladı. İki markanın ilk projelerinden biri Ubisoft’un en sevilen serilerinden Assasin’s Creed evreninde geçecek bir live-action dizi projesi olacak.

The Witcher’ın yakaladığı büyük başarıdan sonra gözünü oyun dünyasının büyük markalarına çeviren Netflix, Ubisoft’un en popüler oyun serilerinden Assasin’s Creed’den başkası olamazdı. Seriye hakim olmayanlar için oyunun hikayesini kısaca anlatmak gerekirse ilk oyunu 2007 yılında yayınlanan Assasin’s Creed, Assasin’s olarak bilinen gizemli bir örgütün üyelerinin soyundan gelen insanların, günümüzde Animus adlı bir makineye bağlanarak atalarının anılarını yeniden yaşadıkları bir dünyada geçiyor. Özellikle ilk oyunlarında Suikastçılar ile Tapınak Şövalyeleri arasındaki çatışmayı hikayesinin merkezine koyan oyun, iki farklı taraf arasında yüzyıllardır devam eden, doğaüstü olayların da parçası olduğu kadim bir mücadeleye odaklanıyor.

Hem hikayesi hem de oyun dünyasındaki popülerliğiyle televizyon dünyası için şu anda en uygulanabilir yapımlardan biri olan Assasin’s Creed, 2016 yılında Michael Fassbender‘ın başrolünü üstlendiği bir projeyle beyaz perdeye uyarlanmış, ancak film tam bir hayal kırıklığına dönüşmüştü. Ubisoft’un malum filmden ders alıp aynı hataya düşmeyeceğini düşündüğümüz projenin detaylarını konuşmak için henüz erken gözüküyor. Ama The Witcher’ın öncülüğünde oyun ve sinema/tv dünyası arasındaki bağlantının gittikçe kuvvetlendiğini görmek bizleri izleyecek yeni şeyler açısından mutlu ettiğini söyleyebiliriz.