netflix uzun soluklu bir conan the barbarian projesi için kolları sıvadı

netflix uzun soluklu bir conan the barbarian projesi için kolları sıvadı


kolay gelsin


Bir süredir ortalıkta olmasa da 80’li yıllar ve sinema denince akla gelen fantastik yapımlardan biri olan Conan the Barbarian, Netflix ile 2020’li yıllarda bir kez daha şansını denemeye geliyor.

Robert E. Howard tarafından yaratılan ikonik karakter, ilk olarak 1930’larda çizgi romanlarda ortaya çıkmış ve çok sayıda farklı büyük ekran macerasında şansını denemişti. 1982 yılında Arnold Schwarzenegger’in başrolünde yer aldığı film ile herkesin aklına kazınan karakter, 1982 versiyonunun ardından 1984 yapımı devam filmi Conan the Destroyer ile şansını beyaz perdede bir kez daha denemişti. Son olarak ilk Schwarzenegger filmiyle aynı adlı 2011 yapımı film için Game of Thrones ve Aquaman yıldızı Jason Momoa ile efsaneyi canlandırmayı denese de başarılı olamayan yapım, animasyon formatında da birden çok defa ekranlara gelmişti.

Bu sefer “live action” formatında uyarlanacak dizi, Fredrik Malmberg ve Mark Wheeler’ın Pathfinder Media şirketinden çıkacak. Netflix’in haklarına sahip olduğu eserin Arnold Schwarzenegger’li 1982 versiyonunun hikayesini takip edeceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Netflix’in “live action” uyarlamasının yanında bir de animasyon olarak diziyi farklı bir şekilde izleyenlere sunması epey olası gözüküyor. Uzun soluklu bir proje olmasını beklediğimiz yeni Conan dizisinden bakalım yakında neler duyacağız?