oasis’in kült albümünü noel gallagher ile şarkı şarkı inceliyoruz

oasis’in kült albümünü noel gallagher ile şarkı şarkı inceliyoruz


(what’s the story) morning glory?


Britpop’un yaramaz çocukları Gallagher kardeşlerin 1995’te yayınlanan (What’s the Story) Morning Glory? albümünün kutlamaları dolu dizgin devam ediyor.

Son olarak maalesef maske takmanın gereksizliği ve corona’nın abartıldığı yönündeki açıklamalarıyla gündem olan ve geçtiğimiz hafta yayınlanışının 25. yaş günü şerefine özel bir basımla tekrar piyasaya çıkacağını öğrendiğimiz albümle ilgili bu sefer Noel Gallagher’ın şarkı şarkı albümü yorumladığı bir video paylaşıldı. Albümün kaydedildiği Rockfield Studios’ta çekilen bu özel röportajda albümdeki her parçanın yazım ve kayıt aşamasına dair anılarını bizlerle paylaşan Gallagher,

Albümün artık evrensel ezbere bilinen teklileri Wonderwall, Don’t Look Back In Anger, Roll With It, Some Might Say, She’s Electric, Morning Glory dahil olmak üzere şarkılar hakkında detaylı bilgi veren Noel Gallagher, ayrıca The Masterplan, Rockin’ Chair ve Step Out da dahil olmak üzere albümün B-side şarkılarını da unutmuyor.

Noel Gallagher, grubun 12 gün gibi şaşırtıcı derecede kısa bir sürede nasıl bu kadar ikonik bir albüm kaydettiği konusunda ise “Sadece içgüdü üzerine çalışıyorsun çünkü gençken hiçbir şeyi ikinci kez tahmin etmiyorsun. İçgüdülerim bana bunun harika olduğunu söylüyor ve bu yüzden bunu yapacağız diyerek hareket ediyorsun. ”