resident evil iddialı bir kadroyla köklerine dönüyor

resident evil iddialı bir kadroyla köklerine dönüyor


1998'e geri dönüyoruz


Milla Jovovich‘in başrolünde yer aldığı ve 2002 yılında gösterime giren ilk filmle en başarılı video oyun uyarlamalarından biri olan Resident Evil, yıllar içinde başarısını genelde nadiren de olsa arttırmayı ve kendine kemik bir hayran kitlesi oluşturmayı başarmıştı. 2016’da ise düşük gişe geliri yüzünden noktalanan seri, aradan 4 yıl geçtikten sonra tekrar hayata geçiyor.

Yıllar içinde bir çok filmle bir seri haline dönüşen ve oyun dünyası ile sinema dünyası arasında bir köprü görevi gören Resident Evil serisi, Johannes Roberts’ın yöneteceği yeni bir filmle köklerine dönmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl serinin tekrar hayata geçmesi için ilk dımlar atılmış ve filmi yazıp yönetmesi için de 47 Meters Down ve The Strangers: Prey at Night filmlerine imza atan Johannes Roberts ile anlaşılmıştı. Hazırlıkları tüm hızıyla devam eden filmin oyuncu kadrosu belli oldu.

Seriyi 1998 yılına götürecek olan şimdilik isimsiz film, Raccoon City’deki olayların çıkış noktasında önemli rol oynayan bir gecede yaşanan olayları anlatacak. Kaya Scodelario, Hannah John-Kamen, Robbie Amell,  Neal McDonough, Tom Hopper ve Avan Jogia gibi iddialı bir kadroyu izleyeceğimiz filmde Kaya Scodelario filmin ana karakteri Claire Redfield’ı canlandırırken, Hannah John-Kamen ise Jill Valentine karakterine hayat verecek.

Vizyon tarihine dair bir açıklama yapılmayan seri, bakalım şu sıralar oyun dünyasında atakta olan Resident Evil’ın sinema dünyasında da ayağa kalkmasına destek olacak mı?