the godfather’ın yapım sürecini anlatacak filmde oscar isaac ve jake gyllenhaal başrolde

the godfather’ın yapım sürecini anlatacak filmde oscar isaac ve jake gyllenhaal başrolde


ne diyosun?


Rain Man, Wag the Good ve Good Morning, Vietnam gibi ismini Hollywood’un klasikler kategorisine yazdıran filmlerin yönetmeni Barry Levinson’ın sinemanın bir başka kült filmi The Godfather’ın çekim sürecini anlatacağı yeni filminin başrol isimleri belli oldu.

Son olarak Harry Haft‘ın toplama kamplarından boks ringlerine uzanan hayatı hikayesini anlatan filmi yöneten Levinson, isminin Francis and the Godfather olduğunu öğrendiğimiz projede Oscar Isaac ve Jake Gyllenhaal ile birlikte çalışacak. Oscar Isaac’in usta yönetmen Francis Ford Coppola‘ya, Jake Gyllenhaal’ın ise The Godfather serisinin yapımcılarından Robert Evans‘a hayat vereceği film, Mario Puzo’nun aynı isimli eserinin zorlu beyaz perde yolculuğuna odaklanacak. O dönemde 31 yaşında olan Francis Ford Coppola’nın filmini istediği şekilde hayata geçirmek için hem stüdyoyu hem de Robert Evans’ı ikna etme sürecini detaylı bir şekilde işleyecek film, hem dönemin Hollywood’u hem de sinema dünyasının iç dinamiklerine ışık tutacak.

Bir yandan Don Corleone karakterini yıllardır başarılı bir filmde rol almayan Marlon Brando’nun canlandırması için stüdyoyu ikna etmeye çalışırken diğer yandan da stüdyonun gerçek gangsterlerin filmin dünyasına ışık tutmasından hoşnut olmamaları gibi sorunlarla boğuşan Coppola’nın bu sorunları nasıl teker teker aştığını birinci ağızdan öğreneceğiz. Andrew Farotte‘nin, henüz finanse edilmemiş en iyi senaryoların seçildiği Black List’e seçilen senaryosundan yola çıkılarak hayata geçecek filmde bizzat Francis Ford Coppola’nın desteği ve onayı bulunuyor. Ancak Levinson’ın senaryoyu yeniden elden geçirdiği de paylaşılan bilgiler arasında.

Filmin çekimlerinin ne zaman başlayacağı şimdilik belirsizken The Godfather’da rol alan Robert Duvall, James Caan, John Cazale, Talia Shire, Diane Keaton gibi isimleri kimlerin canlandıracağı ise büyük merak konusu.ediyor. Sofia Coppola’nın da “Ne konuyla ilgili olursa olsun Barry Levinson’ın çekeceği her film ilginç ve vakit ayırmaya değer olacaktır” şeklinde onayını alıp ilgisini çeken proje, yakın zamanda izleme ihtimalimiz olan en heyecan verici yapımlardan biri gibi gözüküyor.