yeni mad max filminin furiosa’sı belli oldu: anya taylor-joy

yeni mad max filminin furiosa’sı belli oldu: anya taylor-joy


uiiy


Tartışmaya kapalı bir şekilde son yılların en başarılı aksiyon filmleri arasında yer alan George Miller imzalı Mad Max: Fury Road efsanesi, müstakbel devam filminin yavaş yavaş şekillenmeye başlayan oyuncu kadrosuyla bir kez daha sinema dünyasının gündemine oturdu.

Vizyona girdiği 2015 yılında elde ettiği yüksek gişe başarısı ve aldığı yorumlarla George Miller’a bir kez daha saygılarımızı ilettiğimiz filmde yaşananların öncesini, Charlize Theron’un canlandırdığı Furiosa karakterinin hikayesini anlatacak bir film uzun zamandır konuşuluyordu. Oyuncu kadrosu adım adım şekillenmeye başlayan filmde Charlize Theron’un yer almayacağının belli olmasıyla Furiosa karakterini kimin canlandıracağı büyük merak konusu olmuştu.

Geçtiğimiz aylarda filmde rol alacağı konuşulan Yahya Abdul-Mateen II ve Chris Hemsworth’ün filmde rol alacağının kesinleşmesinin ardından oyuncuların canlandıracağı roller de belli olmuştu. Chris Hemsworth’un yüzünde yara izi olan Dementus, Yahya Abdul-Mateen II’nun da Pretorian karakterine hayat vereceği kesinleşti.

Bugün itibariyle filmin ana kahramanı olan Furiosa’yı kimin canlandıracağı da belli oldu. The Witch, Split, Thoroughbreds, Marrowbone, Emma gibi filmlerle adını geniş kitlelere duyuran, genç jenerasyonun yükselen isimlerinde Anya Taylor-Joy, George Miller’ın yöneteceği yeni Mad Max filminde Furiosa karakterinin sahibi oldu.

Filmin senaryosunu Mad Max: Fury Road’un senaristlerinden Nico Lathouris ile birlikte kaleme alan George Miller’ın yeni Mad Max filminin çekimlerine önümüzdeki yıl başlanması planlanıyor. İlk filmin başarısından sonra doğan beklentileri karşılamakta zorlanacak filmin son hali nasıl olacak merakla bekliyoruz.