alex garland, yeni projesiyle köklerine dönecek

alex garland, yeni projesiyle köklerine dönecek


korkmaya hazır olun


Danny Boyle imzalı 28 Days Later ve Sunshine’da ayrı, Kazuo Ishiguro’nun aynı isimli romanından uyarlanan Never Let Me Go’da ayrı beğeni kazanan Alex Garland, 2014’teki ilk yönetmenlik denemesi Ex Machina ile de yeni bir maceranın kapısını aralamıştı. Kendisine bir Oscar adaylığı da kazandıran filmden sonra farklı projelerle karşımıza çıkan başarılı sinemacı, son olarak hakkında epey konuşulan Hulu dizisi Devs’le gündeme gelmişti.

Yavaş yavaş bir sonraki projesi için kolları sıvayan Garland, Empire dergisine verdiği bir röportajda, düşük bütçeli bir korku filmi yazıp yöneteceğini ve öykünün memleketi İngiltere’de geçeceğini açıkladı. İsmi henüz belli olmayan yapım için yapımcı ve finansman arayışında olan Garland, her şey yolunda giderse filmin çekimlerine oyuncu kadrosuna da bağlı olarak 2020’nin ilkbahar veya yaz aylarında başlamayı planladığını paylaştı.

Bir süredir üzerinde çalıştığı sivil itaatsizlik temalı dizisini tamamen rafa kaldırdığını söyleyen Alex Garland, zaten “Ne yaparsa izleriz” dediğimiz isimlerden biri. Bakalım yakın zamanda bu projeden gelen hangi detay ile heyecanlanacağız.