bonobo “black sands” albümünün onuncu yaşına özel bir plak hazırladı

bonobo “black sands” albümünün onuncu yaşına özel bir plak hazırladı


tadından yenmez


Bonobo, 2010 yılında yayınladığı hoş ötesi hoş albümü “Black Sands“in  onuncu yaşını, sınırlı sayıda basılan koleksiyonluk bir plak versiyonuyla kutlamaya hazırlanıyor.

“Black Sands 10th Anniversary Edition” ismiyle yayınlanacak özel versiyon, orijinal albümden farklı bir kapak görseliyle birlikte gelecek. Yeni kapak görselinde kullanılan fotoğraf, bizzat Bonobo’nun kendisi tarafından geçtiğimiz yıl İngiltere’nin Cumbria bölgesindeki Lake District’te çekildi. Plakla birlikte ayrıca orijinal kapak görselinin posteri ve Bonobo’nun kaleminden çıkan kısa bir teşekkür notu da albümün içinde yer alacak.

Bu kayıtla ilgili konuşan Simon Green aka Bonobo, Black Sands albümü üzerinde çalışırken kullandığım seslerin ilerleyiş şekli diğer işlerime kıyasla daha agresif. Albüme ismini veren parça, kayıt sürecinde  ortaya çıkan ilk şarkı olmuştu. Daha sonra Animals ve El Toro gibi canlı kayıtları andıran şarkıları kaydettim. Ondan bir önceki albümüm Days To Come’da ise bıraktığım yerden devam ediyordum. Zaman ilerledikçe 2009 yılına doğru İngiltere’deki kulüplerde ne olup bittiğine, öne çıkan tarzlara fazlasıyla ilgi duymaya başlamıştım. Plastic People gibi mekanlar, Doğu Londra’daki ve Peckham’daki warehouse partiler… Dubstep sonrası dönemdi bu bahsettiğim dönem. Bu etki Eyesdown ve 1009 parçalarında gözlemlenebilir.” diyerek albümün ortaya çıkışı ve dönemin İngilteresi ile ilgili bilgi vermeyi de ihmal etmedi.

4 Aralık’ta Ninja Tune etiketiyle yayınlanacak albümü hemen BU ADRESTEN ön sipariş edebilirsiniz.