criterion’dan 40 dakikalık the irishman belgeseli

criterion’dan 40 dakikalık the irishman belgeseli


filmi sevenler kaçırmasın


Geçtiğimiz yılın en büyük yapımlarından biri olarak hakkına aylarca konuştuğumuz The Irishman ile ilgili haberler hala bitmemiş gibi gözüküyor. Sinema dünyasının üst kalite işportacısı The Criterion Collection, Martin Scorsese’nin son filmi The Irishman’in kamera arkasına odaklanan bir mini belgesel yayınladı.

Robert de Niro, Al Pacino ve Joe Pesci gibi usta isimleri bir araya getiren The Irishman, II. Dünya Savaşı sonrası ABD’deki organize suç dünyasını 20. yüzyılın ünlü mafya tetikçilerinden Frank Sheeran’ın gözünden anlatıyor. Amerikan tarihinin büyük gizemlerinden biri olan Jimmy Hoffa’nın ortadan kaybolma hikayesinin etrafında dolaşan mini belgesel, hem yapım süreciyle hem de yarattığı heyecanla neredeyse hakkında her gün bir yeni haber gördüğümüz The Irishman’in özellikle CGI konusuna nasıl eğildiğini gösteriyor.

Oyuncu kadrosu, kamera önü ve arkası ekibi, Scorsese ve filmin senaristleriyle gerçekleştirilen röportajlar, filme konu olan gerçek insanların öykülerinin bizzat yakın çevresi tarafından anlatılması derken, bütün detayların bir araya toplandığı yaklaşık 40 dakikalık belgesel filmle ilgili olumlu hisler besliyorsanız mutlaka izlemeniz gereken bir çalışma.

Usta yönetmen ve usta bir ekibin ABD’nin suç tarihine destansı bir bakış attığı The Irishman’in kamera arkası belgeseli hemen aşağıda. Afiyet olsun…