heath ledger, ölmeden önce the queen’s gambit’i beyaz perdeye aktarmak istemiş

heath ledger, ölmeden önce the queen’s gambit’i beyaz perdeye aktarmak istemiş



Netflix’in bugünlerde en popüler yapımlarından biri olan The Queen’s Gambit’in uyarlandığı roman, Anya Taylor-Joy başrolünde yer aldığı malum projeden önce de sinema ve televizyon dünyasının ilgi duyduğu yapımlardan biriydi. Zaman zaman gündeme gelen proje hakkında ilgi çekici bir detay geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı.

Out of Sight ve Logan gibi yapımlarıyla iki Oscar adaylığı kazanan Scott Frank’in yazıp yönettiği The Queen’s Gambit, satranç dehası Beth Harmon’ın sekiz yaşından yirmi iki yaşına kadar yaşadıklarını ve dünyanın en iyi satranç oyuncusu olma yolculuğunda madde bağımlılığına karşı verdiği mücadeleyi konu alıyor. Walter Tevis’in romanından uyarlanan dizi, son zamanlarda Netflix cephesinde en çok konuşulan yapımlardan biri olmayı başarmıştı.

Sinema dünyasının erken ölümüyle kalp kıran isimlerinden Heath Ledger, ilk yönetmenlik tecrübesini The Queen’s Gambit romanının film uyarlamasıyla gerçekleştirmek istemiş, hatta filmin başrolünde Juno ile Oscar’a aday olan Ellen Page‘i uygun görmüş. Ancak bütün bu planlar, Ledger’ın zamansız ölümüyle hayata geçemeden son bulmuş. Yıllar sonra The Independent’a bir demeç veren Allan Shiach (Allan Scott), Heath Ledger’ın bu filmi çekmek konusunda çok hevesli olduğunu ve kafasında projenin detaylarıyla ilgili kendisiyle telefonda defalarca konuştuğunu paylaştı.

Oyunculuğuyla her yer aldığı yapımda kendisine hayran bırakan isimlerden biri olan Heath Ledger’ın kafasındaki filmi hiçbir zaman izleyemeyecek ve yönetmenlik yolunda attığı adımları maalesef hiçbir zaman göremeyeceğiz.