james blake’ten bir ep bir de brian eno destekli ambient albüm yolda

james blake’ten bir ep bir de brian eno destekli ambient albüm yolda


bir dur be adam


Frank Ocean’ın “Godspeed” ve Roberta Flack’in “The First Time Ever I Saw Your Face” in şarkılarının ve istek üzerine yaptığı cover’ların yer aldığı bir dizi karantina canlı yayınının ardından James Blake, bir cover EP yayınlayacağını açıkladı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Planlanmamıştı, ama sizlerden gelen taleplerle gerçekleşti,” şeklinde bu güzel haberi paylaşan Blake, EP’nin çıkış tarihi olarak 11 Aralık’ı işaret etti.

Aynı zamanda Blake’in üzerinde çalıştığı tek yeni müzik projesi bu da değil. Radio.com’un New Arrivals With Bryce Segall programına konuk olan Blake, Ambient müzik tanrısı Brian Eno’nun rehberliğinde bir ambient albümü kaydettiğini de paylaştı. “Temelde bir ambient albümü yaptım, ancak onu ne zaman yayınlayacağımı gerçekten bilmiyorum, o yüzden göreceğiz. yorumunu yaptı.

Ambient projesiyle ilgili konuşan Blake, müziğinin ve albümün belirli bir endişe döneminden doğduğunu paylaştı. “Beni sakinleştirecek tek şey Brian Eno ya da Ryuichi Sakamoto’ydu ve bu yüzden sadece bir sürü ambient müziği kaydetmeye verdim çünkü beat’lerden bıktım. Beat tatiline ihtiyacım var, bu yüzden tüm bu ambient müziklerini yaptım ve söylemeliyim ki bunu baya sevdim.” açıklamasıyla albümün ortaya çıkış hikayesini paylaştı.

Albümü kaydettikten sonra ortaya çıkan ürünü Eno’ya gönderdiğini ve Eno’dan son derece olumlu geri dönüşler aldığı paylaşan Blake, bütün bu sürecin ambient müziği daha fazla çalışma yapma konusunda kendisine cesaret verdiğini de açıkladı.

Ambient albümün yayın tarihi şimdili belirsizliğini korurken 11 Aralık’ta yayınlanacak cover albümde yer alacağına inandığımız Roberta Flack’in “The First Time Ever I Saw Your Face yorumunu hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz.