lana del rey, george gershwin’in summertime şarkısını cover’ladı

lana del rey, george gershwin’in summertime şarkısını cover’ladı


cuk olmuş


Bu ayın başında Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla hayranlarına yeni bir albüm haberi veren Lana Der Rey, normalde 5 Eylül’de yayınlanması gereken ama pandemisi o’su şu’su bu’su derken artık yayın tarihi belli olmayan yeni albümü “Chemtrails Over the Country Club’ı ise hala bir kenarda saklamaya devam ediyor.

Yaptığı açıklamalar yayınladığı tekliler derken bu sefer de Rey’den bir cover şarkı geldi. Lana Del Rey, George Gershwin’in “Summertime” adlı klasik şarkısına yaptığı cover’ı vintage bir video ile birlikte paylaştı.

Gershwin’in ilk olarak 1934’te Porgy ve Bess Operası için bestelediği Summertime, Billie Holiday’in 1936’da şarkıyı seslendirmesiyle bugünkü popülaritesine kavuşmuş oldu. Anında müzik dünyasının kült şarkıları arasına ismini yazdıran Summertime’ı Lana Del Rey’den daha iyi cover’layacak birini düşünmek gerçekten zor. Zaten müziği ve tarzıyla vintage bir atmosferin içinde yaşayan Rey, yaptığı cover ile şarkının hakkını vermiş gibi gözüküyor.

Ayrca bu cover’ın arkasında bir de hayırlı bir iş yatıyor. Del Rey, bu cover’ı pandemi sürecinde varlığını sürdürmekte zorlanan Los Angeles ve New York Filarmoni Orkestraları için başlatılan bir bağış kampanyası için gerçekleştirdi.

Cuma gününe şık bir giriş olacak Summertime cover’ı hemen aşağıda.