quentin tarantino, once upon a time in hollywood’u bir de roman olarak yayımlayacak

quentin tarantino, once upon a time in hollywood’u bir de roman olarak yayımlayacak


2021'i bekleyeceğiz


Kendisini artık tanıtmaya bile gerek duymadığımız Quentin Tarantino, geçtiğimiz yıl da Once Upon a Time… in Hollywood ile kariyerinin son filmlerinden birini çekmiş ve hem hayranlarını hemde sinemaseverleri ikiye bölmüştü. Film eleştirmenleri ikiye bölmüş olsa da özellikle Hollywood’da beğeniyle karşılandı ve Oscar sezonunda da 10 dalda adaylık kazandı.

Bu filmle birlikte yıllardır altını çizdiği büyük finale bir adım daha yaklaşan Quentin Tarantino, ünlü yayınevi HarperCollins ile iki kitaplık bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında yayımlanacak ilk kitap 2021 yazında Once Upon a Time in Hollywood romanı olacak. Anlaşmanın ikinci ayağı olacak ama kurmaca olmayacak ikinci kitap ise 1970’lerin filmlerine odaklanacak.

Bir film daha çektikten sonra sinemadaki yönetmenlik kariyerine son vereceğini açıklayan Tarantino’nun uzun zamandır “kitap yazacakmış” dedikodusu da böylece doğrulanmış oldu. Daha önce hem kurmaca romanlar, hem de sinema üzerine kurmaca olmayan kitaplar yazmayı düşündüğünü söyleyen usta yönetmenden bu alanda ilk somut adımı da görmüş olduk.

Bu anlaşma kapsamında yayımlanacak ilk kitap, aynı zamanda Tarantino’nun ilk kurmaca kitabı olma özelliğini taşıyan Once Upon a Time in Hollywood romanı olacak. Filmdeki karakterlere ve hikayeye daha derinlemesine bir bakış getirecek olan roman, önümüzdeki yılın yaz aylarında raflardaki yerini alacak. Ünlü yönetmenin ikinci kitabı ise kurmaca olmayacak. Cinema Speculation adını taşıyacak kitap 70’li yılların sinema dünyasına odaklanacak ve bu dönemin filmleriyle ilgili makaleler, eleştiriler ve Tarantino’nun kişisel yazılarını içerecek. Ayrıca “ya olsaydı” temalı yazılar da bulunacak ki bizce bu anlaşmanın en ilgi çekici içeriği de orada yatıyor.

Yakın zamanda daha detaylı haberler hatta yen kitap fikirleriyle karşımıza çıkacak Tarantino bakalım bizlerle neler paylaşacak.