restore edilmiş wong kar-wai filmlerini toplayan koleksiyondan fragman geldi

restore edilmiş wong kar-wai filmlerini toplayan koleksiyondan fragman geldi


the world of wong kar-wai


Chungking Express, In the Mood for Love, 2046 gibi kült mertebesine erişmiş filmleri sinema dünyasına kazandıran, son olarak ise 2013 yapımı The Grandmaster filmiyle beyaz perdede seyrettiğimiz Wong Kar-wai’nin filmlerinin restore edilmiş versiyonlarını bir araya getiren The World of Wong Kar-wai retrospektifinden fragman yayınlandı.

Şu sıralar In the Mood for Love ve 2046 ile tematik bağı bulunan yeni filmi Blossoms için hazırlıklarını sürdüren usta yönetmen bir yandan da romandan uyarlanan dizinin çekimleriyle meşgul. Başarılı yönetmenin filmlerinin Amerika’daki haklarını elinde bulunduran Janus Film ve The Criterion Collection, Wong Kar-wai filmlerinin 4K formatta restore edilmiş versiyonlarını sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

The World of Wong Kar-wai adını taşıyan bir retrospektifte In the Mood for Love, Chungking Express, As Tears Go By, Days of Being Wild, Fallen Angels, Happy Together ve The Hand (yönetmenin kurgusu versiyonu) gibi filmlerin yer aldığı retrospektiften bir fragman da yayınlandı.

25 Kasım’da ABD’de yapılacak özel bir gösterimle sinemaseverlerle buluşacak olan bu retrospektif, ardından ülkedeki seçilmiş sinemalarda beyaz perdeye gelecek. Retrospektif’in ülkemize gelme ihtimali ise şu anda belirsizliğini koruyor.