rza imzalı ghost dog soundtrack’i plak formatında basılıyor

rza imzalı ghost dog soundtrack’i plak formatında basılıyor


jim jarmusch filmi olan


2017’de ortaya çıkan ve bir daha da duymadığımız “devamı geliyor!” haberiyle bizi epey şaşırtan, Jim Jarmusch filmografisinin başarılı yapımlarından Ghost Dog: The Way of the Samurai’nin soundtrack’i plak formatında yayınlanacak.

Her karesiyle “Ben bir Jim Jarmusch filmiyim.” diye bağıran, hip-hop kültürü, samuray tarzı ve suç dünyasının birleştiği, dostluğun, adanmışlığın, sadakatin anlatıldığı Ghost Dog: The Way of the Samurai, Wu-Tang Clan’in beyni RZA imzalı soundtrack’i ile de Jarmusch filmleri arasında ayrı bir yerde duruyor.

RZA’nın Forest Whitaker ve Jim Jarmusch’la beraber Ghost Dog’un devam filmi için sözleşme imzaladıklarını açıklamasından beri projeden hiç haber almamışken gelen bu haber, film üzerine çalışmaların hızlandığına bir işaret olarak yorumlanabilir mi merak içerisindeyiz.

1999 yılında sadece Japonya’da plak formatında satışa çıkan albüm aradan geçen onca yıldan sonra ilk kez uluslararası bir platformda dinleyiciyle buluşacak.

20 Kasım’da bu adresten ulaşabileceğiniz ön siparişleri yollanmaya başlanacak soundtrack, Aralık ayında ise genel satışa çıkacak. Albümün şarkı listesi ve filmin fragmanı hemen aşağıda.

Tracklist:

1. Ghost Dog Theme (w/ Dogs & FX)
2. Opening Theme (Raise Your Swords instrumental)
3. Flying Birds
4. Samurai Theme
5. Gangster Theme
6. Dead Birds
7. Fast Shadow feat. Wu Tang Clan (Version 1)
8. RZA #7
9. Funky Theme
10. RZA’s Theme
11. Samurai Showdown (Raise Your Swords) feat. RZA
12. Ghost Dog Theme
13. Fast Shadow feat. Wu Tang Clan (Version 2)
14. Untitled #8
15. Untitled #12 Free Jazz
16. Wu-World Order feat. Wu Tang Clan (Version 1)