the queen’s gambit netflix’te izlenme rekoru kırdı

the queen’s gambit netflix’te izlenme rekoru kırdı


bravo satranç reis


Anya Taylor – Joy, The Witch ve Split gibi yapımlarla beyaz perdeye başarılı bir giriş yaptıktan sonra Edgar Wright’ın 2021’e beklediğimiz yapımı Last Night in Soho’nun kadrosuna katılarak kendisini ve kariyerini bir adım yukarı taşımayı başarmıştı. CV’sinde Peaky Blinders, The Miniaturist, Dark Crystal gibi yapımların da yer aldığı Taylor-Joy’un Netflix ile izleyiciyle buluşan son projesi The Queen’s Gambit, yeni bir rekora imza attı.

Godless’tan tanıdığımız Scott Frank’in yazıp yönettiği The Queen’s Gambit’te Frank’e Allan Scott ve William Holberg gibi isimler eşlik ediyor. Soğuk Savaş döneminde geçen dizi, Beth Harmon isimli öksüz satranç dehasının sekiz yaşından yirmi iki yaşına kadar yaşadıklarını ve dünyanın en iyi satranç oyuncusu olma yolculuğunda madde bağımlılığına karşı verdiği mücadeleyi konu alıyor. Yapım aynı zamanda Harmon’un erkek egemen satranç dünyasında bir kadın olarak var olma savaşını da işliyor.

23 Ekim’de ilk bölümüyle ekranlara gelen ve kadrosunda Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram gibi isimleri barındıran yapım, 62 milyon izleyiciyle Netflix’in bugüne kadar en çok izlenen orijinal içeriği oldu. 63 ülkede en çok izlenen yapım koltuğuna ulaşan dizi aynı zamanda 93 farklı ülkede de kendisine ilk 10’da yer bulmayı başardı.

Bu beklenmedik ve sürpriz rekor hakkında konuşan Frank “Bu büyüklükte bir geri dönüşten dolayı hem memnun hem de şaşkınım. Ama yapımcı arkadaşlarım ve her biri beni olduğumdan daha iyi gösteren şovun tüm oyuncu kadrosu ve ekibi adına konuşursam, hepimiz şovumuzu izlemeye zaman ayırdığınız için çok minnettarız ve hepimiz size Yahtzee sınırlı serimizi bir sonraki adımda sunmak için sabırsızlanıyoruz. (şakalar gülüşmeler)” açıklamasını yaptı.

Belli ki bir süre daha hayatımızda olacak ve hakkında konuşulacak The Queen’s Gambit’in fragmanın hemen aşağı bıraktık.